Nurmijärven Uutiset tavoittaa 32 000 lukijaa

Lukijatutkimus: Printtilehden lukijamäärä kasvoi peräti 19 % edellisestä mittauksesta.

Nurmijärven Uutisten kokonaistavoittavuus (printti ja digi) on 32 000 lukijaa. Asia selviää tänään julkaistusta Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) lukijatutkimuksesta.

Nurmijärven Uutisten painetun lehden lukijamäärä on 25 000. Painetun lehden lukijamäärä nousi edellisestä mittauksesta peräti 19 prosenttia, eli 4 000 lukijalla.

– Lukijamäärän kasvu kertoo, että sisältömme kiinnostaa ja että lehti on nurmijärveläisille tärkeä. Haluamme jatkossakin tehdä lehteä, josta on lukijoille iloa ja hyötyä. Otamme toimituksessa mielellämme vastaan juttuvinkkejä ja palautteita lehden kehittämiseksi, vt. päätoimittaja Aija Pirinen toteaa.

– Mediamyyntiin lukijamäärän kasvu on erittäin mieluinen uutinen. Asemamme vahvistui entisestään ja olemme alueen ylivoimaisesti luetuin lehti. Nurmijärven Uutisten kautta ilmoittajat tavoittavat tehokkaasti Nurmijärven alueen asukkaat, toteaa lehtiryhmän johtaja Virpi Kokko.

Nurmijärven Uutisia kustantavan Etelä-Suomen Median julkaisemien lehtien kokonaistavoittavuus on nyt 978 000 lukijaa. Kokonaistavoittavuusluku on lehden keskimääräisen numeron lukijamäärä lisättynä keskimääräisen viikon aikana lehden eri digitaalisia versioita käyttäneiden lukijoiden määrällä.

ESM:n paperilehdet tavoittavat 597 000 lukijaa ja verkkolehdillä on yhteensä 542 000 lukijaa, eli lähes saman määrän kuin edellisessä KMT-mittauksessa.

Viikkokokonaiskertymä Etelä-Suomen Median lehdillä on 1 105 000 lukijaa.

Etelä-Suomen Median lehdistä suurimmat kokonaistavoittavuudet ovat Helsingin Uutisilla (370 000 lukijaa), Tamperelaisella (191 000), Länsiväylällä (146 000) ja Vantaan Sanomilla (118 000).

Tilattavien paperisten lehtien lukijamäärät ovat valtakunnallisesti yhä hienoisessa laskussa, mutta yhdistelmä printti ja näköislehti on pitänyt tasonsa verrattuna edelliseen mittaukseen.

Etelä-Suomen Media kuuluu Mediatalo Keskisuomalaiseen, jonka lehdistä 68 on mukana tuoreimmassa KMT-mittauksessa.

Näiden lehden yhteinen viikkotavoittavuus on 2 141 000 yli 15-vuotiasta suomalaista. Mediatalo Keskisuomalaisen paperilehdet tavoittavat 1 349 000 ja verkkolehdet 1 072 000 lukijaa.

Fakta

KMT

Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on mediatalojen yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy.

KMT 2021 -tutkimuksessa on 23 403 vastaajaa ja tutkimuksen kohderyhmä on 15 vuotta täyttäneet suomen- ja ruotsinkieliset.

Lehtien digilukijamäärät saadaan FIAM-mittauksesta, joka tuottaa viikoittain tietoa suomalaisten mediatalojen verkossa tarjoamien palveluiden tavoittavuudesta.

KMT 2021 -tutkimuksessa digilukijamäärät kalibroitiin FIAM viikkotavoittavuuslukuihin viikoilta 14-26.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut