Tuhkasta uuteen alkuun – tulipalossa toimitilansa menettänyt Kukkahuone Linnea avaa pian uudet ovensa

Kukkahuone Linnean toimitiloissa on toiveikas tunnelma. Navettamyymälä on saanut lisää tilaa ja perusteilla on verkkokauppa kursseja ja tuotteita varten.

Yrittäjä Heidi Saarinen on myös saanut tyttärestään Lotta Lindroosista uuden yhtiökumppanin. Lindroos vastaa Kahvila Vanamon toiminnasta ja auttaa yrityksen paperitöissä.

Tilanne ja tunnelmat olivat puoli vuotta sitten toiset. Saaristen kodin pihapiirin vanha navetta ja siinä sijainneet yrityksen toimitilat tuhoutuivat rajussa tulipalossa 14. maaliskuuta.

– Aamuyöstä kello 3.10 nuori mies tuli koputtamaan oveemme ja kertoi soittaneensa jo hälytyskeskukseen. Ei jäänyt epäselväksi mitä ulkona tapahtui, sillä koko piha oli täysin liekkien valaisema, Heidi Saarinen muistelee.

– Mitään ei ollut tehtävissä, pelastuslaitoksen väki vain kasteli viereisiä rakennuksia, ettei tuli pääsisi leviämään niihin, hän jatkaa.

Tilannetta pahensi pihapiirissä sijainneen kuivurin käyttöön varattu polttoöljy, jota säilytettiin navettarakennuksen toisessa päässä. Räjähdysvaara oli suuri.

Olen edelleen surumielellä asioista jotka paloivat.

Onni onnettomuudessa oli, että räjähdykseltä vältyttiin eikä tuli lähtenyt lähes tuulettomassa yössä leviämään naapurirakennuksiin.

Navetasta jäi jäljelle kivijalka. Irtaimistosta vain vanhat puiset kaapit selvisivät käyttökelpoisina.

– Kaikki muu irtaimisto meni, ja olen edelleen surumielellä asioista, jotka paloivat, Saarinen sanoo.

Selkeää syytä palon syttymiselle ei löytynyt.

– Minua hirvitti ajatus, että kyse olisi tuhopoltosta, kun niitä on ollut Nurmijärvellä viime vuosina niin paljon, mutta mitään siihen viittaavaa ei löytynyt, Saarinen kertoo.

– Olin pitkään palon jälkeen kuin jänis ajovaloissa. Aina kun jossain näkyi valoa, sydämeni hyppäsi kurkkuun ja vedet nousivat silmiin, hän kuvailee.

Saarinen arvelee nyt, että palon aiheutti jyrsijä, joka oli purrut sähköjohdon poikki.

Heidi Saarinen ja Lotta Lindroos tyhjensivät ja pesivät palon jälkeen paikkoja yhdessä silmät kyynelissä. Lapsuudenkodin pihapiirissä tapahtunut tulipalo oli järkytys perheen kaikille neljälle lapselle.

– Rakennuksen rauniot olivat kuin tippukiviluola, nokivettä valui katosta läpi kuukausitolkulla palon jälkeen, Heidi Saarinen kuvailee.

Ensimmäisen toivon pilkahduksen toi se, kun Heidi Saarinen ja Lotta Lindroos näkivät keväällä valkosipulien pilkistävän vihreinä istutuslaatikoiden mullasta.

– Niiden päällä oli ainakin 40 senttiä hiiltä ja rakennusjätettä, mutta sieltä ne vain nousivat, Lotta Lindroos muistelee.

– Se oli voimaannuttava kokemus. Silloin ajattelin, että kyllä tää tästä, Heidi Saarinen jatkaa.

Jaksamisessa auttoi myös asiakkailta tullut kannustus ja tuki.

– Kerroin heti seuraavana aamuna sosiaalisessa mediassa mitä on tapahtunut. En ole saanut siihen liittyen ainoatakaan negatiivista kommenttia.

Navettarakennuksella oli vastuuvakuutus, joka korvasi uusien toimitilojen rakentamisen. Asiat sujuivat vakuutusyhtiön kanssa ongelmitta, samoin palaneen rakennuksen purku ja uuden rakentaminen.

– Tässä yhteydessä tiloja lähdettiin miettimään uudelta pohjalta. Kuivuria ei rakennettu uudelleen, joten viljavarastoakaan ei tarvittu. Entinen viljavarasto on nyt navettamyymälän lisätilana. Saimme tänne myös vesijohdot ja käymälän, Saarinen kertoo.

Yritys

Kukkahuone Linnea

Kukkahuone Linnea toimi ensin 13 vuoden ajan kukkakauppana Klaukkalassa.

Samanaikaisesti yrittäjä Heidi Saarinen piti erilaisia kädentaitoon liittyviä Nummelan putiikin nimellä kursseja Suomiehessä.

Vuonna 2019 kukkakaupan toiminta Klaukkalassa loppui ja yritys muuttui tilauskukkakaupaksi.

Kukkahuone Linnean (Honkasalontie 29, Nukari) uusien tilojen avajaisia vietetään lauantaina 16.10. klo 11–16.

Lisätiedot: https://kukkahuonelinnea.fi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut