Ehdotus koronakulujen vastuunjaosta ei mennyt oikealla tavalla perille – Lääkintöneuvos kokee, että hänen viestinsä ymmärrettiin väärin

Lääkintöneuvos Heikki Pälve kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, että koronarokotteesta kieltäytyvät voisivat vastata koronaan liittyvistä ja omista hoitokuluistaan.

Tiistaina (12.10.) lääketieteen tohtori korjasi julkisessa Facebook-päivityksessään, että hänen tarkoituksensa ei ollut esittää, että rokottamattomat maksaisivat koronahoitonsa kokonaan itse.

Hän ilmoittaa nyt, että osittaisen tai jopa täydellisen korvausvastuun sijasta olisi pitänyt puhua omavastuusta.

Pälve myöntää, että hänen mielipidekirjoituksestaan saattoi ymmärtää asian väärin.

Pälve painotti tiistaina, että hän tarkoitti HS:n mielipidekirjoituksen pääviestiksi kysymyksen, joka liittyy ihmisen vastuuseen omista päätöksistään.

– Pitäisikö ihmisen kantaa enemmän vastuuta omista päätöksistään?

Taloudellista kärsimystä on tullut päällemme.

Heikki Pälve

– Nyt koronaepidemian yhteydessä valtaisa määrä inhimillistä, sosiaalista ja taloudellista kärsimystä on tullut päällemme.

– Rokotteen myötä tämä on hoidettavissa, mutta vain, jos kriittinen massa ihmisistä ottaa tuon rokotteen, Pälve kirjoittaa FB-tilillään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut