Heikkilä uransa ensimmäiseen asfalttiralliin – ”Uskalletaan lähteä ajamaan kilpaa”

Mikko Heikkilä osallistuu 14.-17.10. ajettavaan rallin maailmanmestaruussarjan kauden 11. osakilpailuun WRC RallyRACC Rally de Espanaan. Kyseessä on Heikkilän debyytti asfaltilla, kerrotaan Mikko Heikkilä Racing -tiedotuksen tiedotteessa. Testiä alkuviikosta ajanut Heikkilä hakee Kataloniasta nousujohteista suoritusta.

Mikko Heikklilä, 29, kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, osallistuu ensi viikonloppuna Espanjan Kataloniassa ajettavaan WRC RallyRACC Rally de Espanaan. Heikkilän uran neljäs MM-osakilpailu on samalla nurmijärveläiskuljettajan debyytti asfaltilla. Kilpailunumerolla 34 matkaan lähtevä Heikkilä on hyvin valmistautuneena ja luottavaisin mielin lähtöviivalla.

– Oikein hyvillä fiiliksillä ollaan lähdössä. Arvelin asfaltilla ajamisen olevan mukavaa hommaa, ja sitä se testien perusteella onkin. Olen pitkään miettinyt, millaista olisi ajaa kokonainen asfalttiralli ja nyt päästään koittamaan, Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Heikkilä on urallaan kaikissa kolmessa MM-osakilpailussa sijoittunut WRC3-luokan podiumille, viimeksi kaksi viikkoa sitten Jyväskylässä toiseksi. Tavoitteena Katalonian asfaltilla Heikkilällä on oppiminen ja kehittyminen uudella päällysteellä.

– Tavoitteena meillä on nousujohteisuus omassa ajossa sekä uuden oppiminen. Lähdetään maltilla liikenteeseen ja nostetaan vauhtia kilpailun aikana. Opittavaa on paljon, mutta ajo lähti testeissä hyvin sujumaan ja uskalletaan lähteä ajamaan kilpaa.

Alkuviikosta testannut Heikkilä ajaa ensimmäistä kertaa Skoda Fabia Rally2 Evollaan niin sanotulla asfalttipaketilla. Autoon on tehty muutamia asfalttipaketin määrittämiä muutoksia sora-alustaan verrattuna. Heikkilä on tyytyväinen testeissä saatuun kehitykseen.

– Auto on sama millä ollaan ajettu tähänkin asti, mutta asfalttia varten autossa on erilaiset iskunvaimentimet, jarrut sekä tottakai asfalttirenkaat. Alkuviikon testeistä jäi luottavainen maku, vaikka testitie olikin hieman helpompi kuin mitä rallin pätkät tulevat varmasti olemaan. En testien perusteella väitä vielä osaavani asfalttiajoa, mutta uskon, että sitä opitaan kilpailun edetessä ja sitä varten me täällä olemmekin, Heikkilä kertoo.

WRC RallyRACC Rally de Espana ajetaan Espanjan Kataloniassa 14.-17.10. Kilpailu sisältää 17 erikoiskoetta ja 280,46 erikoiskoekilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa perjantaina 15.10. kello 8.43. Kilpailu loppuu sunnuntaina 17.10. kello 13.34.

Kilpailua voi seurata WRC+-palvelun kautta. Lisäksi Yle TV2 näyttää alla olevan aikataulun lihavoidut erikoiskokeet suorana. Ajat on ilmoitettu paikallisen UTC +2:n mukaan. Suomi on tunnin Espanjan aikaa edellä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut