Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvellä vietetään tänään ensimmäistä kertaa asunnottomien yötä

Nurmijärvellä vietetään ensimmäistä kertaa asunnottomien yötä sunnuntaina 17. lokakuuta.

Asunnottomien yön tapahtuma järjestetään Klaukkalan kirkon pihalla kello 17–20.

Ulkoilmatapahtumassa on luvassa muun muassa Mika Ikosen livemusiikkia, puheenvuoroja, hävikkiruoan jakoa sekä syötävää ja lämmintä juotavaa. Tilaisuuden avaa Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen (kesk.).

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Nurmijärven Seurakunta, Nurmijärven Klubitalo, Rajamäen kyläyhdistys, Nurmijärven A-kilta ja Nurmijärven Kodit.

Nurmijärven Kodit on myös asunnottomien yön alla haastanut vuokranantajat mukaan ehkäisemään asunnottomuutta.

Nurmijärven kunnan vuokrataloyhtiö kertoo saaneensa tämän vuoden tammi–syyskuussa 121 asuntohakemusta, jossa hakija kertoi tarvitsevansa asuntoa asunnottomuuden vuoksi.

–  Tämä luku ei kerro vielä koko totuutta. Todennäköisesti asunnottomia tai asunnottomuuden uhan alla olevia on vielä enemmän, Nurmijärven Kotien tiedotteessa kerrotaan.

Alkuvuoden 2021 aikana 54 kiireellistä asunnonhakijaa tai -perhettä sai Nurmijärven Kodeilta asunnon.

– Nurmijärvellä toimii meidän lisäksi 15 muuta valtion tukemaa ARA-vuokranantajaa ja vielä suurempi joukko yksityisiä vuokranantajia. Nurmijärven Kodit sitoutuu ja haluaa haastaa kaikki vuokranantajat Nurmijärvellä sitoutumaan syrjimättömyyteen ja ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja asunnottomuutta.