Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tieliikenneonnettomuuksien määrä väheni Nurmijärvellä

Nurmijärvellä tapahtui viime vuonna aiempaa vähemmän tieliikenneonnettomuuksia, selviää Nurmijärven onnettomuustilastoraportista 2020.

Kaikkiaan Nurmijärvellä tapahtui viime vuonna 67 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta. Vuonna 2019 onnettomuuksia tapahtui 90 ja vuonna 2018 107.

Vuoden 2020 onnettomuuksissa kuoli kolme ja loukkaantui 33 henkilöä. Kuolemaan johtaneet tieliikenneonnettomuudet tapahtuivat maantieverkolla: yksi valtatiellä 3 ja kaksi Kiljavantiellä.

Onnettomuuksita 11 kappaletta (16 prosenttia) oli sellaisia, joissa joku osallisista oli alkoholin viakutuksen alaisena.

Viime vuonna onnettomuuksia tapahtui eniten elokuussa, yhdeksän kappaletta, ja vähiten syyskuussa, kolme kappaletta.

Tapahtumapäivä onnettomuuksille oli keskiviikko, peräti 15 onnettomuutta tapahtui kyseisenä päivänä. Vähiten onnettomuuksia , vain kuusi kappaletta, tapahtui tiistaina.

Onnettomuustilastoraportin mukaan onnettomuudet tapahtuivat useimmiten hyvissä olosuhteissa. Useimmiten näkyvyys oli päivänvalossa hyvä ja tienpinta paljaana. 52 onnettomuudessa (78 prosenttia kaikista onnettomuuksista) sää oli onnettomuushetkellä kirkas tai pilvipoutainen. Lisäksi 37 tapauksessa (55 %) tienpinta oli paljas ja kuiva.

Lumisella, sohjoisella tai jäisellä tiellä tapahtui 6 onnettomuuta.

Onnettomuuksista seitsemän (10 %) tapahtui katuverkolla ja 58 (87 %) maanteillä.

Yksityisteillä ja muilla liikennealueilla tapahtui kaksi (3 prosenttia) onnettomuuksista. Taajamissa tapahtui 22 (33 %) onnettomuutta.

Yleisin onnettomuusluokka vuonna 2020 oli yksittäisonnettomuudet, joita oli 15 kappaletta (22 %) kaikista onnettomuuksista. Seuraavaksi yleisimmät onnettomuusluokat olivat kääntymisonnettomuus (13 %, 9 kpl) ja peräänajo-onnettomuus (13 %, 9 kpl).

Jalankulku-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia tapahtui viime vuonna viisi kappaletta.

Henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista neljä oli jalankulku-, polkupyörä- tai mopo-onnettomuuksia.

Todellisuudessa polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia tapahtuu enemmän, mutta poliisia ei aina kutsuta paikalle.

Eläinonnettomuuksia Nurmijärvellä tapahtui viime vuonna poliisin virallisen tilaston mukaan vain kuusi. Ne eivät johtaneet henkilövahinkoihin.

Tilastoinnissa on kuitenkin tapahtunut muutos vuonna 2016: poliisi ei enää vähäisten resurssiensa vuoksi ja eläinonnettomuuksien suuren määrän vuoksi välttämättä käy onnettomuuspaikalla, ellei onnettomuudessa ole tapahtunut henkilövahinkoja.

Riistakeskuksen avoimen rajapintatiedon mukaan Nurmijärvellä tapahtui viime vuonna 10 hirvionnettomuutta, 88 metsäkaurisonnettomuutta ja 151 valkohäntäpeuraonnettomuutta eli yhteensä 249 eläinonnettomuuksia.

Onnettomuustilastoraportti perustuu poliisin raportoimiin tieliikenneonnettomuuksiin, jotka on viety Destian ylläpitämään liikenneturvallisuuspalveluun.

Raportin mukaan Nurmijärven kunnan alueella tapahtuneet onnettomuudet maksoivat vuonna 2020 noin 7,8 milj. euroa, josta kunnalle kohdistuvien kustannusten osuus on noin 1,5 milj. euroa muun muassa pelastus-, terveys- ja sosiaalitoimen menoina.