Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudellamaalla etsitään vuoden 2022 kylää

Uudenmaan Kylät ry ja Silmu-kylät hakevat aktiivista ja suunnitelmallista kylää Uudenmaan vuoden 2022 kyläksi.

Uudenmaan vuoden kylä -valinnalla halutaan nostaa esille kylien monipuolista toimintaa, lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja jakaa muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kyliä voi itse kehittää ja tehdä asioita.

Kilpailu on avoin kaikille Uudenmaan alueen kylille. Ehdotuksen tunnustuksen saajaksi voi tehdä kylällä toimiva yhdistys tai yhteisö. Sähköinen hakulomake löytyy osoitteista www.uudenmaankylat.fi ja www.silmukylat.fi. Haku kilpailuun on käynnissä 10. marraskuuta 2021 asti.

– Palkittava kylä voi olla pieni tai suuri. Valintaraati kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kylän toiminnassa on otettu huomioon kestävä kehitys, miten on kehitetty yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista sekä miten kylä on onnistunut viestinnässä. Myös älykäs sopeutuminen eli palveluiden ja toimintojen järjestäminen kylässä on yksi valintakriteereistä, tiedotteessa kerrotaan.

Valintaraatiin kuuluvat Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies ja kaksi yhdistyksen hallituksen jäsentä, SILMU-kylät kyläneuvoja ja kaksi kyläjaoksen jäsentä sekä kaksi Uudenmaan liiton edustajaa.

Kisan ehdokaskylät julkaistaan 15.11., ja voittajakylä palkitaan joulukuussa.

Voittajakylä esitellään Uudenmaan Kylien digilehdessä ja palkitaan kunniakirjalla. Maineen lisäksi voitto tuo mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun.

Viime vuonna Uudenmaan vuoden kyläksi Porvoon länsipuolella, itäisellä Uudellamaalla sijaitseva valittiin Kulloon kylä. Myös Nurmijärvlelä sijaitseva Valkjärven kylä oli kilpailussa ehdolla ja sijoittui sijalle 2.