Visavuoren museonjohtaja Pälvi Myllylä kertoo Kari Suomalaisesta

Visavuoren museonjohtaja Pälvi Myllylä vierailee osana K60-tapahtumasarjaa Kirkonkylän Heikkarin palvelutalossa (Heikkarinkuja 4) tiistaina 2. marraskuuta kello 14. Hän kertoo Kari Suomalaisen tuotannosta ja elämästä.

Visavuoren museosta Valkeakoskelta löytyy Kari-Paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä, taiteilija Kari Suomalaisen töitä ja ajoittain vaihtuvia näyttelyitä. Tällä hetkellä museossa on esillä Kari Suomalaisen juhlanäyttely Vastavirtaan.

Suomalainen syntyi kulttuurikotiin ja suunnitteli ryhtyvänsä taidemaalariksi. Sota kuitenkin keskeytti taideopinnot. Sodan jälkeen Kari Suomalainen ajautui hyvin nopeasti lehtimaailmaan ja toimi 40 vuotta Helsingin Sanomien pilapiirtäjänä.

Kari Suomalainen oli suomalaisen pilapiirroskulttuurin edelläkävijä ja hänen tyylinsä on saanut Suomessa runsaasti jäljittelijöitä. Suomalaisen piirrosten aiheet tarttuivat ajankohtaisiin aiheisiin ja politiikkaan, mutta politikkojen lisäksi hänen kuvissaan elivät eri kansanryhmien edustajat. Kari Suomalaisen omakuva, pieni mustahattuinen ukko, tuli tunnetuksi lukuisten piirrosten kautta.

Tilaisuuteen jaetaan maksuttomia pääsylippuja pääkirjastossa 18.10. alkaen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut