Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote suosittaa luopumaan kuudesluokkalaisten ja yläkoululaisten systemaattisesta maskien käytöstä – päätöksen tekee koululainen eikä sitä tarvitse perustella

Keusote suosittaa, että systemaattisesta ja laajamittaisesta kuudesluokkalaisten sekä yläkoululaisten maskien käytöstä tavanomaisessa koulutyössä luovutaan syysloman jälkeen.

Koululainen saa itse päättää maskin käytöstä eikä käyttämistä tai käyttämättömyyttä tarvitse perustella. Maskin käytöstä hyötyy enemmän ja sen käyttöä voi suositella, jos koululaisella ei ole vielä täyttä rokotussuojaa.

Keusote suosittaa oppilaitosten opiskelijoille sekä koulujen, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle samaa maskisuositusta kuin muulle väestölle eli maskia suositellaan aina sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai henkilö ei ole sairastanut koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin.

Samoin maskia suositellaan rokotussuojasta huolimatta kaikille silloin, kun sisätiloissa järjestetään suurempi tapahtuma.

Henkilöstön maskin käytöstä päättää työnantaja. Työpaikoilla suojainten käyttö perustuu työnantajan riskinarvioon.

Opetuksen sekä koulutuksen järjestäjät vastaavat opiskeluympäristön turvallisuudesta ja tekevät omia tilojaan koskevat päätökset ja vastaavat tiedotuksesta.