Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskisuositukset muuttuvat Nurmijärven kouluissa ja päiväkodeissa – Syysloman jälkeen koululainen saa itse päättää maskin käytöstä

Joukkoliikenteessä ja koulukuljetuksissa edelleen maskisuositus. Kunta suosittelee myös kouluissa vierailijoille ja koulun tapahtumiin osallistuville vanhemmille maskien käyttöä, etenkin sisätiloissa.

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) on muuttanut 15.10.2021 alueensa maskisuosituksia. Nurmijärven kunta tiedottaa, että Nurmijärven kouluissa luovutaan maanantaista 25.10.2021 alkaen laajamittaisesta maskisuosituksesta. Myös varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten henkilökunnan maskisuositukset muuttuvat syysloman jälkeen.

Jatkossa koululainen (6. luokka ja yläkoulu) saa itse päättää maskin käytöstä, eikä käyttämistä tai käyttämättömyyttä tarvitse perustella.

Keusoten mukaan maskin käytöstä hyötyy enemmän ja sen käyttöä voi suositella, jos koululaisella ei ole vielä täyttä rokotussuojaa.

Keusoten suosituksen mukaan Nurmijärven kunta suosittelee kouluissa vierailijoille ja koulun tapahtumiin osallistuville vanhemmille maskien käyttöä, etenkin sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa kuten vanhempainilloissa, myyjäisissä tai muissa tapahtumissa.

Joukkoliikenteessä ja koulukuljetuksissa on edelleen voimassa maskisuositus Keusoten alueella.

Nurmijärven lukiossa maskisuositus on syysloman jälkeen voimassa sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai henkilö ei ole sairastanut koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi kaikille opiskelijoille rokotussuojasta huolimatta sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Tällaisia ovat muun muassa lukion suuret tapahtumat ja ylioppilasjuhlat. Näissä tapahtumissa maskinkäyttöä suositellaan myös vieraille. Nurmijärven lukio tiedotti asiasta Wilman kautta 15.10.2021.

Arkadian yhteislyseo ja Keudan ammattiopisto tiedottavat omista maskisuosituksistaan omissa viestintäkanavissaan.

Keusoten suosituksen mukaan koulujen, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen henkilöstön maskivelvoitteessa siirrytään pääsääntöisesti suosituksiin. Nurmijärven kunnan toimipisteissä maskia suositellaan käytettäväksi aina sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Muussa tapauksessa maskia suositellaan käytettäväksi sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Tällaisia tilaisuuksia ovat vanhempainillat, koulutustilaisuudet, juhlat ja muut vastaavat tapahtumat. Näissä tapahtumissa maskia suositellaan myös mahdollisille vierailijoille. Lisäksi erityistilanteissa, joissa opiskelijat, oppilaat tai asiakkaat kuuluvat pääsääntöisesti riskiryhmään, tulee huomioida työntekijän työturvallisuuden lisäksi myös asiakkaiden turvallisuus.

Keusoten suosituksen mukaan Nurmijärven kunta suosittelee päiväkodissa vierailijoille ja päiväkodin tapahtumiin osallistuville vanhemmille maskien käyttöä, etenkin sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa kuten vanhempainilloissa, myyjäisissä tai muissa tapahtumissa.

Nurmijärven kunta muistuttaa tiedotteessaan, että syysloman jälkeen on edelleen erityisen tärkeä muistaa, että flunssan, kuumeen tai mahataudin alkaessa jäätäisiin kotiin sairastamaan, eikä tultaisi kouluun, varhaiskasvatukseen tai mentäisi työpaikalle.

Tilojen käyttöä koskien tulee noudattaa edelleen tartuntatautilain väliaikaista 58 c pykälää, joka on voimassa 31.12.2021 saakka. Toiminta tulee edelleen järjestää niin väljästi kuin mahdollista. Käsien puhtaudesta ja tilojen puhdistamisesta tulee huolehtia.

Mikäli varhaiskasvatus- tai kouluryhmässä todetaan koronavirustartuntarypäs, voidaan jatkossakin tilannekohtaisesti suosittaa lyhytaikaisesti maskien käyttöä. Kahdesti rokotettua ei ole pääsääntöisesti asetettu enää karanteeniin.

Maskin käytöllä voi suojata itseään ja läheisiään, ja se hillitsee myös muiden hengitystieinfektioiden kuin koronaviruksen leviämistä. Nurmijärven kunta tarjoaa edelleen maskeja niitä käyttäville kouluissa ja päiväkodeissa.