Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläinen Kyösti Mäkinen toteutti haaveensa ja kirjoitti kirjan – julkaisujuhlat tiistaina Klaukkalan kirjastossa

Nurmijärvellä asuva Kyösti Mäkinen toteutti nuoruuden haaveensa ja kirjoitti eläkkeellä esikoiskirjan Yksi huone kylmillään. Kirja julkaistiin syksyllä, ja nyt sen ympärille järjestetään julkaisujuhlat Klaukkalan kirjastossa tiistaina 19. lokakuuta kello 18.

Kirja on vakavankoominen kirja, jossa Pekka-niminen poika elää alkoholisti-isänsä ja tiukan äitinsä kanssa. Aikuisena hänen tiensä vie Ruotsiin, mutta vierailut Suomeen vanhempien luokse jatkuvat.

Jämsän Koskenpäällä lapsuutensa viettänyt Mäkinen kertoo jollakin tasolla tarinaa itsestään. Myös hänen oikea isänsä oli alkoholisti.

Kirjan nimi Yksi huone kylmillään viittaa hänen lapsuutensa. Silloin kotona oli yksi huone kylmillään ja ilman lattiaa. Kirja on kirjoitettu pitkälti Jämsän murteella ja perustuu osittain tositapahtumiin.

– Esimerkiksi nälän tunne tulee kirjasta läpi. Se perustuu täysiin omiin kokemuksiini, Mäkinen kertoo Jämsän Seutu -lehdessä.

Esikoiskirja on saanut mainesanoja muun muassa kirjailija Heikki Turuselta, joka pyysi Mäkistä vierailemaan luonaan luettuaan kirjan.

Kirjailijanuran syntymisessä on ollut merkittävä tekijä myös se, että Mäkinen asui pitkän aikaa elämästään Imatralla. Siellä hän toimi suojatyökeskuksen työnjohtajana. Hän on kirjoittanut myös aforismeja ja voittanut kolmasti Lassi Kämäri -aforismikilpailun.

Kyösti Mäkisen esikoiskirjan julkaisujuhlat Klaukkalan kirjastossa ti 19.10 klo 18. Osoite Kuonomäentie 2. Vapaa pääsy.