Saksofonisti Johannes Salomaa esiintyy kirjastossa – esittelee myös erilaisia saksofoneja

Saksofonisti Johannes Salomaa esiintyy ja esittelee saksofoneja Klaukkalan kirjastossa. Handout

Klaukkalan kirjastossa kuullaan torstaina 21. lokakuuta saksofoninsoittoa kello 18 alkaen.

Frami-lavalle tulee esiintymään helsinkiläinen saksofonisti Johannes Salomaa. Hän on myös sovittaja ja big band -kapellimestari. Tilaisuudessa esitellään myös erilaisia saksofoneja.

– Esittelen yleisimmät saksofoniperheen soittimet ja kerron hieman instrumentista, sen historiasta sekä saksofonistin työstä, Salomaa kertoo.

– Saksofoni on todella monipuolinen ja rikas soinniltaan, ja siksi sitä voikin kuulla genrerajoista välittämättä erityylisissä kokoonpanoissa.

Klaukkalan esityksessä Salomaa keskittyy jazziin sekä rytmi- ja populaarimusiikkiin.

Salomaan soittoa on kuultu muun muassa seuraavissa yhtyeissä: Marjo Leinonen Huff ´n´Puff, Astrid Swan, Riku Niemi Orchestra, Jean S, Knucklebone Blues Band, The Great Helsinki Swing Big Band, Ruby Knuckles Sextet, Kaartin Soittokunta, Kalle Salonen Band ja Nat Newborn.

Johannes Salomaa toimi Boston Promenaden kapellimestarina vuosina 2010–2015 ja on sittemmin johtanut Lappeenranta Big Bandia. Hän on koostanut ja sovittanut ohjelmistoja useisiin viihdekonsertteihin ja tehnyt tilaussovituksia eri big bandeille ja orkestereille.

Saksofonisti Johannes Salomaan musiikkia ja kertomuksia saksofoneista Klaukkalan kirjastossa to 21.10. klo 18. Osoite Kuonomäentie 2. Vapaa pääsy.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut