Klaukkalan kirkon kuoro täyttää 10 vuotta – juhlakonsertti lokakuun lopussa

Klaukkalan kirkon kuoro juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan. Kuoro perustettiin alun perin vuonna 2011.

– Klaukkalaan oli valmistunut uusi kirkko 2004 ja toiveissa oli että Klaukkalan kirkolle saataisiin oma kuoro, kanttori Mikko Peltokorpi muistelee.

Kuorotoiminta alkoi jo vuonna 2009, jolloin myös Peltokorpi aloitti kanttorina. Varsinaisesti Klaukkalan kirkon kuoro perustettiin kuitenkin vuonna 2011.

Peltokorven mukaan kuoro syntyi ensisijaisesti rikastuttamaan Klaukkalan kirkon jumalanpalveluselämää, tuottamaan laulajille iloa ja kaivattua yhteisöllisyyttä.

Kuoron koko on kasvanut vuosien saatossa. Tällä hetkellä mukana on 31 laulajaa.

– Moni paikkakunnalle muuttanut on löytänyt kuorosta uusia ystäviä ja itselleen mieluisan harrastuksen.

Vuosien aikana kuorolaiset ovat muun muassa vierailleet Nurmijärven palvelukodeissa sekä terveyskeskuksen osastoilla ilahduttamassa ihmisiä lauluillaan.

Kuoro myös laulaa säännöllisesti kirkon jumalanpalveluksissaja järjestää konsertteja jouluisin ja keväisin.

Kuoro on myös vieraillut Nurmijärven ystävyysseurakunnassa Viron Moisakylässä kahdesti

– Moisakylän kirkossa konsertin tuotolla on tuettu kirkon urkuhanketta

Lisäksi kuoro on tehnyt konserttimatkat Ruotsiin Taalainmaalle, Espanjan Aurinkorannikolle sekä harjoitus- ja virkistysleirin Kairosmajalle Lappiin.

Klaukkalan kirkon kuoron 10-vuotisjuhlakonsertti järjestetään Klaukkalan kirkossa 31. lokakuuta kello 18. Konsertissa kuullaan lauluja kuoron eri vaiheilta. Kuoron johtamisesta ja sooloista vasta kanttori Mikko Peltokorpi, uruissa ja pianossa kuullaan kanttori Satu Rantaa.

Konserttiin on vapaapääsy. Ohjelma on maksullinen, ja siitä saatava tuotto ohjataan humanitaariseen apuun Afganistaniin Suomen Punaisen Ristin kautta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut