Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntalainen esittää: Uimahalli Klaukkalaan yksityisin varoin?

Risto Kulmalalla on idea, jonka avulla Klaukkalaan olisi hänen mielestään mahdollista saada uimahalli.

– Jos S-market siirtyy Kauppakeskus Brunnista uusiin, nyt rakenteilla oleviin toimitiloihinsa, miksei rahamaailma voisi toteuttaa 25 metrisen kuusirataisen uima-altaan sekä lastenaltaan tyhjiksi jääviin tiloihin, klaukkalalaismies esittää.

Lisäksi tarvittaisiin hänen mukaansa saunat miehille ja naisille sekä invasauna.

– Kuntosalia ja kahviota ei tarvitsisi rakentaa erikseen, sillä sellaiset rakennuksessa jo on, Kulmala sanoo.

Rakennuskustannuksia pienentäisi hänen mukaan se, että käytettäisiin Tuusulan tapaan teräksisiä altaita.

Varmuutta S-marketin nykyisen tilan kohtalosta ei kuitenkaan vielä ole. HOK-Elannon market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Kimmo Nikula kertoo Nurmijärven Uutisissa (NU13.10.21) julkaistussa jutussa S-market valmistuu aikataulussa, että päätös nykyisen S-marketin kohtalosta tehdään loppuvuoden aikana. S-market toimii Brunnissa vuokratiloissa.

Risto Kulmalan idea perustuu siihen, ettei kunnalla ole rahoja uimahallin toteuttamiseen ja ylläpitämiseen. Siksi hän kääntyisi rahamaailman, esimerkiksi paikkakunnalla toimivien yritysten, puoleen.

– Yksityinen rahoittaisi ja ylläpitäisi uimahallia, kunta ostaisi esimerkiksi uimakoulupalveluja ja terveysjumppia sekä tukisi hallia niin, että lippujen hinnat pysyisivät kohtuullisina, Kulmala ideoi.

Ennen eläköitymistään hän työskenteli 30 vuoden ajan liikuntapuolella Vantaan kaupungilla ja vastasi tuolloin Länsi-Vantaan liikuntapaikoista. Siinä yhteydessä hän tutustui useimpiin pääkaupunkiseudun uimahalleihin.

Yksityisillä varoilla toteutetusta uimahallista Kulmala nostaa esimerkiksi espoolaisen Kuninkaantien lukion yhteyteen vuonna 2003 rakennetun Keski-Espoon uimahallin.

S-marketin nykyinen paikka olisi Kulmalan mukaan uimahallille erinomainen.

– Kolmen kilometrin säteellä on suuri määrä koululaisia sekä muihin väestöryhmiin kuuluvia, jotka voisivat tulla hallille kävellen, hän pohtii.

– Uimahallin tulo Klaukkalaan pudottaisi toki Rajamäen uimahallin käyttäjämäärää etenkin koululaisten osalta, mutta vähentäisi myös oppilaiden kuljettamista ja olisi siten ympäristöystävällinen ratkaisu, hän jatkaa.

Kuljetuksia Lepsämästä, Mäntysalosta ja Valkjärveltä pitäisi kuitenkin jatkaa.

Kulmala nostaa esille myös sen, että koululaisten edestakaiseen kuljetukseen Klaukkalasta Rajamäelle kuluu tunti, joka on poissa uintiajasta.

– Nyt puhutaan kuitenkin paljon siitä, että koululaisten liikuntaa pitäisi lisätä, hän muistuttaa.