KHT:ssa mukana konkareita ja keltanokkia – ottelu lauantaina Klaukkalassa

Urheilu: Klaukkalalainen KHT on kelpo cocktail kokemusta ja nuoruutta.

KHT:n maalivahdilla Jani Niemisellä on kokemusta KHL-liigastakin, puolustajalupaus Eemil Vaulamo ottaa vasta ensi askeleitaan miesten sarjassa. Matti Hannula

Matti Hannula

Perinteikkääseen nurmijärveläiseen Kurra-kiekkoperheeseen kuuluvalla, jääkiekon miesten II divisioonaa pelaavalla KHT:llä (virallisesti Klaukkala Hockey Team) on riveissään SM-liigakokemustakin omaavia pelaajia: esimerkiksi HIFK:ssa ja Sportissa pelannut Tomi Tuomisto sekä Turun Palloseurassa pelannut ja TuTon paidassa kauden parhaana Mestis-pelaajana palkittu Jarmo Jokila. KHT:n perimmäisenä lukkona on konkarimaalivahti Jani Nieminen.

– Ihan hyvä nippu meillä on kasassa, mutta muillakin on hyviä pelaajia. Paljon kovia pelejä on sarjatasoon nähden tiedossa, tuumii toista kauttaan KHT:ssä pelaava Nieminen.

– Käytännössä ensimmäistä. Viime kauden sarja keskeytyi koronan vuoksi, enkä ehtinyt pelata kuin muutaman pelin.

Lähemmäs 300:ssa kotimaisessa pääsarjapelissä (HIFK, Tappara, SaiPa, Blues) torjunut ja Ak Bars Kazanin paidassa KHL:nkin kokenut Nieminen, 34, on Kurran oma kasvatti. Hän asui 18 ensimmäistä elinvuottaan Klaukkalassa, mutta on nykyisin espoolainen.

– Avonaista peliä. Tilanteita tulee molempiin päihin, Nieminen tiivistää neljänneksi korkeimman sarjatason ytimen.

– Maalivahdin kannalta peliä on hankalampi lukea, kun näissä matseissa voi sattua ja tapahtua ihan mitä tahansa.

Viime kausi osoitti, että pystymme pärjäämään ketä vastaan tahansa.

Päävalmentaja Santtu Viitaluoma

Uransa hienoimmiksi hetkiksi Nieminen mainitsee KHL-pelit kaudella 2012–13.

– Oli hienoa päästä sinne, vaikka en kokenut siinä vaiheessa olevani aivan terävimmällä tasollani.

KHT:n maalivahdeilla ei ole alkukaudesta ollut torjuntavuoroja. Nieminen on pelannut kaikki pelit.

– Hän on sarjan paras maalivahti ja antaa meille illasta toiseen mahdollisuuden voittaa, kiittelee KHT:n päävalmentaja Santtu Viitaluoma ykköstorjujaansa klassisella kiekkojargonilla.

Viitaluoma valmentaa KHT:tä toista kauttaan.

– Viime kausi osoitti, että pystymme pärjäämään ketä vastaan tahansa. Toki peleihin tuli melkein vuoden paussi. Nyt on oikeastaan menossa harjoitus- ja sarjakauden hybridi.

Syksyn sarjapelit ovat KHT:ltä toistaiseksi sujuneet tappiopainotteisesti, mutta sangen siedettävin numeroin.

Parinkymmenen vuoden valmentajakokemuksen omaava Viitaluoma mainitsee KHT:n parhaiksi aseiksi paitsi vastaiskut myös Tomi ja Samu Tuomiston sekä Jarmo Jokilan ympärille rakennetun ykkösylivoiman.

Siniviivapelotteena on 19-vuotias pitkänhuiskea puolustajalupaus Eemil Vauramo, joka löysi Klaukkalan jäähallin kiekkokodikseen vasta runsas vuosi sitten, vaikka on asunut koko ikänsä Klaukkalassa. Juniorivuodet kuluivat Etelä-Vantaan Urheilijoiden, HIFK:n ja Kiekko-Vantaan paidassa.

– Pituutta riittää, ja poika osaa pelata. Päätä ei huimaa, Viitaluoma luonnehtii.

– Vaulamo on kokeneen Lasse Malon vierellä hyvässä opissa.

Vaulamo pääsi jo viime kaudella ottamaan parissa pelissä tuntumaa II divisioonan peleistä, mutta käytännössä häntä voi yhä pitää keltanokkana miesten karkeloissa.

– Hyvän roolin olen nyt saanut ja päässyt näyttämään taitojani. Luistelu ja laukaus sekä pituuden myötä ulottuvuus, 195-senttinen Vaulamo luettelee parhaiksi avuikseen.

Tammikuussa Vaulamo on menossa varusmiespalvelukseen Santahaminaan. Pelilomille pääsemisestä ei vielä tiedä. Mutta ainakin joulutaukoon asti Vaulamo ehtii auttaa joukkuettaan.

– Meillä on hyvä paketti. Pitkälle pääsemme, kunhan vain kaikki tekevät parhaansa kuten tähänkin asti, Vaulamo uskoo.

– Alkukausi on ollut ihan asiallinen, vaikka voitot ovatkin olleet vähissä. Tästä mennään ylöspäin, kunhan saamme joitakin pieniä juttuja korjatuiksi.

Lauantaina 23.10. klo 17.20 Klaukkalan jäähallissa miesten II divisioonan jääkiekko-ottelu KHT – Sipoon Wolf.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut