Minä lapsena | Kesät mökillä Sipoon saaristossa

Palvelupäällikkö Siv Jansson: Synnyin Helsingissä 1966. Perheeni muutti Vantaalle, kun olin vuoden ikäinen. Asuimme ensimmäiset vuodet vanhassa junavaunussa, joka oli muutettu pikku mökiksi, ilman mukavuuksia. Perheeseeni kuuluivat isoveli, pikkuveli, minä, isä ja äiti.

Perheeni on ruotsinkielinen ja kävin ensin neljä vuotta kansakoulua Vantaankoskella ja sitten pari vuotta alakoulua Martinlaaksossa. Parhaan ystäväni tapasin kansakoulun ensimmäisellä luokalla, joten olemme olleet ystäviä jo 48 vuotta.

Yläkoulun kävin Helsingin pitäjän kirkonkylällä, Helsinge skola, lukion Helsinge skolanin lukiossa. Ennen koulua minä ja veljeni olimme suomenkielisessä leikkikoulussa jotta oppisimme suomea.

Vietimme kaikki kesät isovanhempien mökillä Sipoon saaristossa. Serkkuni olivat hieman vanhempia ja huolehtivat isovanhempian kanssa paljon minusta ja veljistäni, kun vanhemmat olivat vielä töissä. Siitä paikasta tuli sielunmaisemani, jossa vieläkin vietän paljon aikaa.

Olimme koko perhe aktiivisesti mukana paikallisen urheiluseuran toiminnassa. Kesäisin harrastimme yleisurheilua ja talvisin hiihtoa. Olin varmaan 3–4-vuotias kun osallistuin ensimmäisiin hiihtokilpailuihin.

Naapurustossa asui paljon lapsia. Leikimme yhdessä pihalla kaikenlaisia pihaleikkejä kuten kymmentä tikkua laudalla ja purkkista.

Lapsuudestani ovat jääneet mieleen aktiivinen ja urheilullinen meininki, paljon sukulaisia ympärillä, urheiluseuran kesäleirit, matkat monella lautalla sukulaisten luokse Turun saaristoon. Yläkouluikäisenä matkustimme kahtena kesänä isän rakentamalla asuntoautolla ympäri Eurooppaa. Läheiset perhesuhteet ovat kantaneet läpi elämän ja vietämme vieläkin paljon aikaa yhdessä.

Minulla oli kissa, Ali, josta jouduin luopumaan jo vuoden päästä, koska olin niin allerginen. Itkin kotona kolme päivää. En voinut mennä kouluun, niin paljon surin kissasta luopumista. Jonkin ajan päästä sain akvaarion tilalle, mutta eihän se ollut sama asia vaikkakin ihan kiva.

Minä lapsena -juttusarjassa tutut nurmijärveläiset muistelevat lapsuuttaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut