Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työpajan yksityisteiden tiekunnille – onko avustusjärjestelmä oikeudenmukainen ja toimiva?

Nurmijärven kunta järjestää yksityisteiden tiekunnille työpajan 10. marraskuuta klo 18–20 valtuustosalissa (Keskustie 2b, Kirkonkylä). Kunta haluaa työpajassa kuulla erilaisten tiekuntien kokemuksia avustusjärjestelmän oikeudenmukaisuudesta ja toimivuudesta sekä näkemyksiä, miten järjestelmää voitaisiin kehittää.

– Kehittämistyössä on otettava huomioon avustamiseen liittyvät reunaehdot, kuten lainsäädännön vaatimukset, kuntalaisten yhdenvertaisuus ja kunnan taloustilanne, kunta kuitenkin painottaa tiedotteessa.

Työpajassa avustusjärjestelmää halutaan kehittää kaikkien tiekuntien näkökulmasta. Kunta toivookin, että työpajaan osallistuisi erikokoisia, eri kunnossapitoluokassa olevia tiekuntia, jotta saadaan aikaiseksi monipuolisia näkemyksiä ja antoisia keskusteluja. Työpajassa tiekunnat tulevat kuulluksi, ja samalla myös kuulevat toistensa kokemuksia ja näkemyksiä asiasta.

Nurmijärvellä on yli 200 tiekuntaa, ja työpajaan halutaan mahdollisimman monen tiekunnan edustajia. Työpajan luonne ja käytettävissä olevat tilat rajoittavat osallistujien määrää. Tämän vuoksi työpajaan voi kustakin tiekunnasta osallistua vain yksi henkilö, ja työpajaan täytyy ilmoittautua.

Työpajaan ilmoittaudutaan 20.10.–3.11. Ilmoittautumislinkki löytyy myös kunnan verkkosivuilta yksityistiesivustolta.

Tiekunta voi osallistua avustusjärjestelmän kehittämiseen myös vastaamalla kunnan verkkosivuilla olevaan kyselyyn. Kysely tulee olemaan avoinna 15.–24.11.

Kyselyyn voivat vastata myös asiasta muuten kiinnostuneet kuntalaiset.

Työpajan ja kyselyn tuloksista raportoidaan kunnanhallitukselle ja niitä hyödynnetään avustusjärjestelmän jatkokehittämisessä.