Klaukkalassa järjestetään sunnuntaina suurmarkkinat – paikalla lähes 120 yrittäjää

Kuvituskuva Vesa Vuorela

Klaukkalassa järjestetään sunnuntaina 24. lokakuuta kello 10–16 suurmarkkinat. Markkinapaikkana on Myllärinaukion tori ympäristöineen.

Tapahtumavastaava Ari Kallas kertoo, että suurmarkkinoilla on tarjolla monipuolisesti eri maakuntien erikoistuotteita.

– Markkinoilla näkyy selvästi se, että yhä useampi erikoistuotteiden myyjä on valinnut jakelukanavakseen markkinakaupan ja nettimyynnin, jotka tukevat hyvin toisiaan, hän sanoo ja jatkaa:

–Markkinoilla yrittäjien kiinteät kulut ovat kohtuulliset, joten he pystyvät myös hinnoittelemaan tuotteensa hyvin kilpailukykyisiksi.

Suurmarkkinoilla on etusija itsetehtyjä tai -kasvatettuja tuotteita myyvillä kauppiailla.

– Tämä näkyy selvästi, sillä tarjolla on lukuisten alkutuottajien ja pienten elintarvikealan yritysten toinen toistaan mielenkiintoisempia ruokaherkkuja ympäri Suomea ja maailmaa.

Myös yhä useammat käsityöläiset myyvät tuotteensa markkinoilla.

Kaiken kaikkiaan Klaukkalan suurmarkkinoille osallistuu lähes 120 yrittäjää.

Kallas kertoo, että suurmarkkinoilla on kävijöille tarjolla myös muun muassa yleiset käsidesipisteet.

–  Myös kaikilla kauppiailla on osastoissaan ilmaiset vapaasti yleisön käytössä olevat näkyvästi merkityt käsidesipisteet.

Ohjeena on, ettei sairaana tai edes pienintäkään koronan oiretta tunteva henkilö tulisi markkinoille.

Markkina-alueet on jaettu valvonnallisesti useisiin lohkoihin, joissa jokaisessa on omat järjestyksenvalvojat, toimitsijat ja siistijät.

–  Järjestäjät vetoavatkin terveeseen ”maalaisjärjen käyttöön” ja siihen, että jos järjestäjät, kauppiaat kuin asiakkaatkin tekevät yhdessä parhaansa, niin se mahdollistaa tapahtumien järjestämisen tulevaisuudessakin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut