Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi päiväkoti valmistuu tammikuussa Vanha-Klaukkaan

Klaukkalan Vanha-Klaukan uudelle asuinalueelle rakentuva päiväkoti valmistuu tammikuussa 2022.

Päiväkoti toteutetaan Nurmijärven kunnan Nuuka-ohjelman mukaisesti yksityisten toimijoiden kautta.

Päiväkodin rakennuttaa Hoivatilat ja palvelun tiloissa järjestää Pilke Päiväkodit Oy.

Vanha-Klaukantien ja Luhtavillantien kulmaukseen sijoittuvasta hirsirakenteisesta päiväkodista tulee tiedepainotteinen, ja sen nimeksi tulee Pilke tiedepäiväkoti Hehku.

Pilke päiväkodit kertoo tiedotteessaan, että päiväkoti Hehku aukesi pienimuotoisesti väestötiloissa Klaukkalan Kuusitien kerhotiloihin elokuussa 2021 ja tammikuussa 2022 uuden hirsipäiväkodin auettua tiedepäiväkotiin tulee lisää asiakaspaikkoja.

– Vanha-Klaukka on mitä parhain paikka tiedepäiväkodille, sillä rikas lähiluonto ja maaseutumainen ympäristö luovat oivat puitteet erilaisten ilmiöiden tutkimiseen Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen kuvailee tiedotteessa.

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tarkastelua, aurinkokunnan tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua.

Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Tiedepainotteisen päiväkodin leikkitilat puolestaan rakennetaan siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

Päiväkodin johtajana aloittaa Pilkkeen pitkäaikainen päiväkodin johtaja Andrea Vanhanen, joka luotsaa Nurmijärvellä myös kahta muuta suosittua päiväkotia: Helmitarhaa ja Matildaa.

Kaikkiaan Pilkkeellä on Nurmijärvellä ennestään kolme päiväkotia.

Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laine kertoi aiemmin, että uuteen päiväkotiin tulee seitsemän ryhmää. Päiväkodin tarkoituksena on helpottaa Klaukkalan varhaiskasvatuspaikkapulaa.

Hehkuun voi hakea Nurmijärven kunnalta palveluseteliä. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu on samansuuruinen kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.