Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusotessa valmistaudutaan lain tuleviin muutoksiin – "Ikäihmisten pitkäaikaishoidon ja hoivan tarve ei ole häviämässä"

Keusotessa valmistaudutaan vanhuspalvelulain tuleviin muutoksiin. Muutoksen ja valtakunnallisen linjauksen perusteella Keusotessa tullaan luopumaan pitkäaikaisesta laitoshoitomuotoisesta palvelusta.

Tämä käy ilmi palvelujohtaja Erja Pentin valmistelemasta vastauksesta Keusoten hallitukselle osoitettuun kirjalliseen kysymykseen.

Kysymys koski kotihoidon tilannetta, vanhusten huoli-ilmoitusten määrää, ympärivuorokautiseen tehostettuun palveluasumiseen jonottavien ikäihmisten määrää ja odotusaikaa.

Vastauksen mukaan ikäihmisten pitkäaikaishoidon ja hoivan tarve ei ole häviämässä, mutta näihin tarpeisiin vastaamisen keinot monimuotoistuvat ja ovat yhteydessä toimintaympäristössä tapahtuvaan kehitykseen.

– Keusoten ikääntyneiden ympärivuorokautisten palvelujen rakenteen keventäminen ei tarkoita, että pitkäaikaista hoivaa tuottavaa palvelua ei enää ole saatavilla, vastauksessa todetaan.

Yhtymävaltuusto merkitsi tiedoksi yhtymähallituksen vastauksen kirjalliseen kysymykseen.

Muistisairaiden päivätoiminnan järjestäminen on Keusoten tonttia, näkee Hyvinkään kaupunki

Muistisairaiden päivätoimintaa ajetaan alas Hyvinkäällä ja muistiyhdistyksen mielestä se on iso virhe

Laitoshoitoon tulee iso muutos Keusotessa – kotihoidon 3 aluetta kilpailutetaan Hyvinkäällä