Rokotukset etenevät, mutta hitaasti – Keusoten alueella ensimmäisenä 80 prosentin rokotuskattavuuden tulee saavuttamaan Hyvinkää

Rokotustahti on hiipunut myös Keusoten alueella, mutta yksi rajapyykki on saavutettu, kun kaikissa alueen kuudessa kunnassa on ylittynyt 70 prosentin raja.

Pisimmällä on Hyvinkää, jossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 78,3 prosenttia asukkaista. Hyvinkää on niin paljon edellä alueen muita kuntia, että ilman takapakkeja se tulee ensimmäisenä saavuttamaan 80 prosentin rokotuskattavuuden.

Järvenpäässä rokotettuja on 74,6 prosenttia, Tuusulassa 74,4, Mäntsälässä 72,4, Nurmijärvelle 72,3 ja Pornaisissa 70,9 prosenttia asukkaista.

Koko Keusoten rokotusprosentti on 73,8, mikä on yhtä kuin 151 003 asukasta. Tehosterokotteen on hakenut 137 181 alueen asukasta.

Loppukesästä hallitus katsoi, että kun 80 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut kaksi rokoteannosta tai heillä on ollut mahdollisuus ottaa ne molemmat, se riittää rajoitusten ja suositusten purkamiseen.

Kun tartuntojen määrä nyt syksyllä on taas kasvanut, päättäjät ovat julkisuudessa puhuneet 85:n ja jopa 90 prosentin kattavuustavoitteesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut