Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhä useampi aloittanut säästämisen ja sijoittamisen – erityisesti nousua 18–29-vuotiaissa

Kuluneen vuoden aikana yhä useampi keskiuusmaalainen on aloittanut säästämisen ja sijoittamisen, kertoo Nordea tiedotteessaan.

Nordeassa on aloitettu tänä vuonna yli 60 000 uutta rahastosäästösopimusta.

– Uudet henkilöt ja ikäryhmät ovat innostuneet rahastosäästämisestä. Erityisen ilahduttavaa on yli 10 prosentin nousu nuorten, 18–29-vuotiaiden asiakkaiden ryhmässä. Huomattavaa myös on, että yli 60 prosenttia asiakkaista valitsee vastuullisesti hoidetun sijoituskohteen, kertoo Nordea Keski-Uusimaan toimipaikanjohtaja Pia Taittonen tiedotteessa.

Asuntolainojen kysyntä on jatkunut läpi vuoden, ja kauppa käy edelleen pandemiaa edeltävää aikaa vilkkaampana. Keski-Uudellamaalla asuntoluototus on kasvanut vuoden takaisesta 13,7 prosenttia.

Pandemian vaikutus on näkynyt omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen kysynnässä.

Nordeassa on myönnetty 15 prosenttia enemmän lainoja omakotitaloihin ja 18 prosenttia enemmän luottoa vapaa-ajan asuntoihin kolmannella neljänneksellä.

– Pandemia sai suomalaiset pohtimaan omia asumisen unelmiaan uudelta kantilta, ja olemme päässet rahoittamaan muun muassa toiveita etätyöhuoneesta, pihasta tai vapaa-ajan kodista, kertoo Taittonen tiedotteessa.