Yhä useampi aloittanut säästämisen ja sijoittamisen – erityisesti nousua 18–29-vuotiaissa

Kuluneen vuoden aikana yhä useampi keskiuusmaalainen on aloittanut säästämisen ja sijoittamisen, kertoo Nordea tiedotteessaan.

Nordeassa on aloitettu tänä vuonna yli 60 000 uutta rahastosäästösopimusta.

– Uudet henkilöt ja ikäryhmät ovat innostuneet rahastosäästämisestä. Erityisen ilahduttavaa on yli 10 prosentin nousu nuorten, 18–29-vuotiaiden asiakkaiden ryhmässä. Huomattavaa myös on, että yli 60 prosenttia asiakkaista valitsee vastuullisesti hoidetun sijoituskohteen, kertoo Nordea Keski-Uusimaan toimipaikanjohtaja Pia Taittonen tiedotteessa.

Asuntolainojen kysyntä on jatkunut läpi vuoden, ja kauppa käy edelleen pandemiaa edeltävää aikaa vilkkaampana. Keski-Uudellamaalla asuntoluototus on kasvanut vuoden takaisesta 13,7 prosenttia.

Pandemian vaikutus on näkynyt omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen kysynnässä.

Nordeassa on myönnetty 15 prosenttia enemmän lainoja omakotitaloihin ja 18 prosenttia enemmän luottoa vapaa-ajan asuntoihin kolmannella neljänneksellä.

– Pandemia sai suomalaiset pohtimaan omia asumisen unelmiaan uudelta kantilta, ja olemme päässet rahoittamaan muun muassa toiveita etätyöhuoneesta, pihasta tai vapaa-ajan kodista, kertoo Taittonen tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut