Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ryöstöjen määrä liki tuplaantui viime viikolla – "Kaikki teot tapahtuivat ilta- tai yöaikaan"

Syksy on tullut ja se näkyy myös Itä-Uudenmaan poliisin valvonta- ja hälytystoiminnassa. Tehtävämäärät ovat viikkotasolla vakiintuneet noin 1700 tehtävän molemmin puolin ja kotihälytysten määrä 120–140 tehtävän välille, poliisi kertoo viikkokatsauksessaan.

– Viikonloppuyöt ovat edelleen kiireisiä ja tehtäviä riittää aina aamuun saakka. Myös ravintoloiden aukioloaikojen vapautuminen näkyy poliisin tehtävissä, kertoo komisario Jarmo Ojala tiedotteessa.

– Viime viikolla eteläisessä suomessa vietettiin syyslomaviikkoa ja sillä oli selvästikin vaikututusta yksityisten paikkojen pahoinpitelyiden nousuun, Ojala jatkaa.

Viime viikolla ryöstöjen määrä poliisilaitoksen alueella nousi voimakkaasti. Ryöstörikoksia kirjattiin kaiken kaikkiaan 11, joista neljä oli törkeitä ryöstöjä. Vertailun vuoksi voidaan mainita, että toissaviikolla ryöstöjä oli yhteensä kuusi ja sitä edeltävällä viikolla neljä.

– Törkeissä ryöstöissä epäillyllä tekijällä tai useammalla tekijällä on ollut hallussaan teräsase, käsiase tai vastaava muu vaarallinen astalo. Kaikki teot tapahtuivat ilta- tai yöaikaan, Ojala kertoo.

Liikenneonnettomuuksiltakaan ei viime viikolla vältytty ja kolareista lähes puolet oli hirvieläinkolareita. Niitä sattui poliisilaitoksen alueella peräti 41.

Vantaan Veromiehessä sijaitsevalta rakennustyömaalta anastettiin 16.–18.10. välisenä aikana noin kymppitonnin arvosta sähkötyökaluja työmaakontteihin murtautumalla. Työmaakontteihin oli päästy sisään lukot murtamalla.

– Anastettujen työkalujen jäljille päästiin, kun asianomistaja oli huomannut edustamansa yrityksen työkaluja olevan myynnissä internetissä olevalla myyntialustalla. Asianomistaja oli sopinut treffit myyjän kanssa ja todennut kaupanteon yhteydessä muun muassa myytävänä olevien akkujen sisältävän edustamansa yrityksen tunnukset, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

– Tässä vaiheessa myyjä liukeni paikalta, mutta saimme hänen osoitteensa selville ja teimme asuntoon kotietsinnän anastetuksi epäillyn omaisuuden löytämiseksi, Aukio jatkaa.

Asunnosta löytyi rakennustyömaalta anastettujen työkalujen lisäksi myös muuta anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeellä törkeä varkaus.

Viikonloppuna Vantaalla ja Keski-Uudenmaan alueella tapahtuneet mopojen ja autojen kokoontumiset työllistivät liikennepoliisisektorin partioita.

– Näissä kokoontumissa, joista poliisille ei tullut etukäteen ilmoitusta, tapahtui useita epäiltyjä liikennerikoksia, kuten törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia, liikenneturvallisuuden vaarantamisia, jotka osoittivat piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan, sekä ajo-oikeudetta ajoja, kertoo komisario Asko Sartanen

– Viikonloppuna valvoimme myös näkyvästi syysloman paluuliikennettä, erityisesti poliisilaitosalueen pääväylillä ja paluuliikenne sujui pääosin rauhallisesti kaikilla tieosuuksilla, Sartanen jatkaa.

– Viikonlopun ilta- ja yöaikaan sijoittuneissa valvontaiskuissa todettiin huolestuttavia ylinopeuksia varsinkin, kun meneillään on pahin vuodenaika eläinkolareita silmällä pitäen, sanoo Sartanen.