Kyläkoulun konserttisarja jatkuu Nummenpäässä – sunnuntain esityksessä yhdistyvät pianokonsertti ja nykytanssi

Pianotaiteilija Tiina Karakorpi on hankkinut Nummenpään kyläkoululle pianon, joka mahdollistaa konserttien järjestämisen. Lauri Hakala

Lauri Hakala

Syksyn kyläkoulun konserttisarja Nummenpäässä jatkuu sunnuntaina 31.10. klo 15. Esityksessä yhdistyvät pianokonsertti ja nykytanssi. Tanssija Maria Kananen ja pianisti Tiina Karakorpi tuovat esitykseen oman elämänsä kokemuksia. Väkevä ja intensiivinen esitys vie yleisön äitien maailmaan, odotuksiin ja paineisiin arjessa.

Syksyn sarjan päättää sunnuntaina 7.11. pianistien Tiina Karakorpi ja Emil Holmström yhteiskonsertti Luonnonvoima. Konsertin säveltäjiä on inspiroinut ihmisen käsityskyvyn ylittävä meren ja heräävän luonnon suuruus.

Kyläkoulun konserttisarja ei pääty tähän vuoteen. Tammikuussa Nummenpään koululla vierailee Kotilo-konsertti ja mukana on myös kirjailija Juha Itkonen. Lisäksi kevään ohjelmistossa on viulisti Terhi Paldanius sekä sellisti ja kuvataiteilija Helen Lindénin konsertti ja näyttely. Keväällä myös KAAÅS-pianotrio on tulossa juhlimaan 12-vuotista olemassaoloaan.

Nummenpään kyläkoululla on saatu kuluneena vuonna nauttia korkeatasoisesta kulttuuritarjonnasta. Pianotaiteilija Tiina Karakorpi on koonnut eri alojen taiteilijoita, joiden kanssa hän on elvyttänyt kyläkoulun uuteen elämään. Konsertit ja taiteilijat edustavat suomalaista parhaimmistoa.

– Nummenpää on minun lapsuuteni maisemaa. Siellä oli aikaa ja tilaa soittaa. Kasvoin soittajaksi kaalipellon reunalla. Maalaiskylän tunnelma jäi vahvasti mieleeni, Karakorpi kertoo.

Aikuistumisen myötä kyläkoulumiljöö on inspiroinut häntä järjestämään säännöllisiä taidetapahtumia koululle.

– Tuttavani vihjasi myytävänä olevasta erinomaisesta pianosta. Ajattelin, että Nummenpään kyläkouluun tarvitaan hyvä soitin ja hankin sen sinne. Nyt olemme saaneet nauttia useista konserteista ja esityksistä korona-aikanakin, Karakorpi kertoo.

– Taiteilijaystäväni ovat kyselleet, voisivatko hekin tulla esiintymään Nummenpäähän. Maalaismiljöössä sijaitsevaa vanhaa koulua pidetään idyllisenä esiintymispaikkana. Akustiikkakin on erinomainen, hän jatkaa.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut