Nurmijärveläinen Nurmitarhat Oy palkittiin Suomen parhaana kasvihuonevihannesviljelmänä

Nurmijärvellä sijaitseva Nurmitarhat Oy on palkittu vuoden 2021 parhaana kasvihuonevihannesviljelmänä Suomessa. Vihtiläisten Johanna ja Erno Laukkarisen puutarha sai palkinnon keskiviikkona Kauppapuutarhaliitto ry:n tilaisuudessa Heinolassa.

Nurmitarhat Oy on perustettu 1990, ja se on alusta lähtien keskittynyt yrttien ja aikaisemmin myös salaattien kasvattamiseen. Nyt valikoimassa on 21 mausteyrttiä.

Yritys on laajentanut tuotantoaan kysynnän kasvun myötä, ja kasvihuoneita on nykyisellään noin 5 000 neliömetriä. Yritys on siten keskimääräistä suurempi kauppapuutarha Suomessa. Yrittäjäperheen lisäksi ympärivuotinen tuotanto työllistää noin yhdeksän henkilöä.

Yritys siirtyi maalämmön käyttöön jo 2009 luopuen samalla lähes kokonaan öljyn käytöstä. Ledivalaistusta ryhdyttiin käyttämään välittömästi sen sovellusten ulotuttua kasveille sopiviksi. Yritys käyttää kasvihuoneilman liiallisen kosteudenpoistoon menetelmää, joka säästää energiaa, vähentää kasvitauteja sekä parantaa kasvua. Kaikki viljelyyn, sadonkorjuuseen ja pakkaukseen liittyvät työvaiheet on saatu teknologian avulla tehokkaiksi.

Puutarhan tuotteet jäävät ketjukauppojen kautta pääosin lähialueille eli Uudellemaalle ja pääkaupunkiseudulle.

Kasvihuonevihannesten laatutuottajapalkinnon myöntää vuosittain Kotimaiset Kasvikset ry. Tunnustus on myönnetty vuodesta 1994 lähtien.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut