Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote keventää koronan jäljittämistä – Karanteenia voi lyhentää rokotuksella

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä keventää koronatartunnan jäljitystä. Se aikoo kohdentaa jäljityksen työpanosta tilanteisiin, joissa jatkotartunnat ovat todennäköisimpiä.

Keusote aikoo jatkossa viestiä tartunnoista vain, mikäli niitä on laaja rypäs tai niihin liittyy poikkeuksellisen paljon karanteeneja tai altistuneita ei ole tavoitettu ja tartunnalla on korkea riski levitä.

Karanteeni- ja eristystoimien painopiste on Keusoten mukaan jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden, etenkin iäkkäiden ihmisten asumispalveluyksiköiden sekä perheiden ja yhteismajoitusten altistumistilanteissa.

Varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten yksittäinen koronatartunta ei Keusoten mukaan aiheuta enää yleensä laajoja toimenpiteitä.

Koronastrategiaa arvioidaan Keusoten mukaan säännöllisesti ja muutetaan tilanteen sitä edellyttäessä.

Karanteenin pituus on pääsääntöisesti 10 vuorokautta. Keusotessa on osassa tapauksia otettu käyttöön mahdollisuus lyhentää karanteenia negatiivisella koronatestillä.

Rokotus on Keusoten tiedotteen mukaan paras suoja vakavaa sairaalahoitoa vaativaa koronainfektiota vastaan.