Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Kolmelle Helsingin Sanomien toimittajalle syyte puolustusvoimien salaisten asiakirjojen julkaisusta – Heitä uhkaa vankeusrangaistus

Yle kertoo uutisessaan, että apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut syytteen kolmea Helsingin Sanomien toimittajaa vastaan. Heitä syytetään turvallisuussalaisuuden paljastamisesta Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta kertovassa jutussa.

Sen kirjoittamisesta ja julkaisusta vastaavat toimittajat kiistävät rikoksen. Heitä uhkaa vankeus, joka on vähimmillään neljä kuukautta ja enimmillään neljä vuotta

Esitutkinnassa selvisi, että Helsingin Sanomat ei ollut hankkinut tietoja lainvastaisilla keinoilla. Toimittajien saamat syytteet liittyvät pelkästään salaiseksi merkityn tiedon julkaisuun.

Syytteen saavat Helsingin Sanomien politiikan toimituksen tuolloinen esimies Kalle Silfverberg ja jutun kirjoittajiksi merkityt Laura Halminen ja Tuomo Pietiläinen.

Päätoimittajaa ja toimituspäällikköä asiassa ei syytetä.

Tutkinta alkoi joulukuussa 2017. Pääesikunta teki tuolloin jutusta tutkintapyynnön.