Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aiotko käyttää Halloween-juhlissa villejä piilolinssejä? Lue ensin nämä ohjeet, sillä vääränlainen käyttö voi jopa pysyvästi heikentää näköä

Halloween tulee, aika kaivaa viime vuonna käytetyt hyytävän väriset piilolinssit esiin? Jos tämä ajatus tuli mieleen, kannattaa miettiä uudelleen.

Efektipiilolinssien väärinkäyttö voi nimittäin pahimmassa tapauksessa johtaa jopa pysyvään näön heikentymiseen tai ainakin ikävään tulehdukseen, varoittaa optikkoliike Specsavers tiedotteessaan.

Efektipiilolinssit voivat aiheuttaa käyttäjälleen monia vaivoja alkaen hetken kestävästä epämukavuudesta aina sarveiskalvon haavaumiin ja kivuliaihin infektioihin.

Yksi pahimmista virheistä on juuri samojen "bilelinssien" käyttö vuodesta toiseen. Toinen kardinaalimoka on jakaa omat "piilarit" kaverin kanssa.

– Jokaisella meistä on omanlaisemme bakteerikanta, ja taudit voivat levitä jaettujen linssien kautta. Yhteisiä linssejä ei siksi missään nimessä kannata hankkia. Koska efektilinssit ovat niin sanottuja kuukausilinssejä, on pakkauksen avaamisen jälkeen käyttöaikaa vain kolmekymmentä vuorokautta riippumatta siitä, kuinka monta päivää linssejä on pidetty silmissä. Samoja linssejä ei siis tule käyttää vuodesta toiseen, kertoo Specsavers Itäkeskuksen optikko-yrittäjä Marina Åkerlund.

Hygienia on tärkeää kaikkien piilolinssien kanssa, sillä niihin liittyy aina infektioriski. Kokemattoman piilarien käyttäjän ei optikon mukaan kannattaisi ottaa linssejä käyttöön ilman asiantuntijan ohjausta.

Efektipiilolinsseistä voi Specsaversin mukaan aiheutua vahinkoa erityisesti silloin, jos linssi on valmistettu hyväksymättömästä materiaalista tai jos käyttäjän silmät eivät sovellu linssin käyttöön.