Vesimaksut nousevat jälleen Nurmijärvellä – muutos voimaan tammikuussa

Nurmijärven vesimaksut nousevat jälleen tammikuussa.

Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen johtokunta hyväksyi korotukset viime viikon kokouksessaan. Päätöksen mukaisesti veden käyttömaksua korotetaan ensi vuonna kolme prosenttia.

1. tammikuuta alkaen veden käyttömaksu on 2,23 euroa per kuutio (sisältäen arvonlisäveron 24 %). Jäteveden käyttömaksu on puolestaan 3,57 euroa per kuutio (sisältäen arvonlisäveron 24 %).

Lisäksi myös veden perusmaksua korotetaan 15 prosenttia ja jäteveden perusmaksua 25 prosenttia kaikissa kokoluokissa.

Edellisen kerran vesimaksuja korotettiin tämän vuoden tammikuussa, jolloin veden- ja jäteveden käyttömaksujen korotus oli seitsemän prosenttia ja perusmaksujen 15 prosenttia. Hinnankorotuksia tehtiin myös tammikuussa 2020.

Nurmijärven Vesi vetoaa korotuksissa muun muassa Vesilaitosyhdistyksen vesihuoltolaitosten maksuja koskevat ohjeet ja suositukset -oppaan vuoden 2017 suositukseen siitä, että tulevaisuudessa ve­si­huol­to­lai­tok­set keräisivät 50 prosenttia tuloistaan perusmaksulla ja 50 prosenttia käyt­tö­mak­sul­la. Vuonna 2020 perusmaksujen osuus vesimaksuista oli vain 17 prosenttia.

Korotuksia perustellaan viime vuotiseen tapaan suurella investointitasolla.

Korotuksia perustellaan myös viime vuotiseen tapaan suurella investointitasolla. Liikelaitoksen toi­min­nan rahavirta ei tällä hetkellä kata investointikuluja, vaan osa in­ves­toin­neis­ta joudutaan kattamaan lainarahalla.

Lähitulevaisuudessa investointitasoa kasvattavat Kirkonkylän jä­te­ve­den­puh­dis­ta­mon kor­vaa­mis­hanke, Teilinummen tekopohjavesilaitoksen rakentaminen ja veden toimitusvarmuutta ja ka­pa­si­teet­tia pa­ran­ta­vien uusien päävesijohtoyhteyksien ra­ken­ta­mi­nen. Näiden jälkeen investointeja painotetaan erityisesti verkostosa­nee­raukseen, jonka määrää tulee kasvattaa.

Lisäksi Klaukkalassa, Kirkonkylällä ja Rajamäellä sijaitsevien vesitornien mittava saneeraus on alkamassa 2020-luvun loppupuolella ja tämä tarkoittaa, että noin 10 vuoden ajanjaksolla tulee käytännössä rakennettavaksi kolme uutta vesitornia.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut