Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesimaksut nousevat jälleen Nurmijärvellä – muutos voimaan tammikuussa

Nurmijärven vesimaksut nousevat jälleen tammikuussa.

Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen johtokunta hyväksyi korotukset viime viikon kokouksessaan. Päätöksen mukaisesti veden käyttömaksua korotetaan ensi vuonna kolme prosenttia.

1. tammikuuta alkaen veden käyttömaksu on 2,23 euroa per kuutio (sisältäen arvonlisäveron 24 %). Jäteveden käyttömaksu on puolestaan 3,57 euroa per kuutio (sisältäen arvonlisäveron 24 %).

Lisäksi myös veden perusmaksua korotetaan 15 prosenttia ja jäteveden perusmaksua 25 prosenttia kaikissa kokoluokissa.

Edellisen kerran vesimaksuja korotettiin tämän vuoden tammikuussa, jolloin veden- ja jäteveden käyttömaksujen korotus oli seitsemän prosenttia ja perusmaksujen 15 prosenttia. Hinnankorotuksia tehtiin myös tammikuussa 2020.

Nurmijärven Vesi vetoaa korotuksissa muun muassa Vesilaitosyhdistyksen vesihuoltolaitosten maksuja koskevat ohjeet ja suositukset -oppaan vuoden 2017 suositukseen siitä, että tulevaisuudessa ve­si­huol­to­lai­tok­set keräisivät 50 prosenttia tuloistaan perusmaksulla ja 50 prosenttia käyt­tö­mak­sul­la. Vuonna 2020 perusmaksujen osuus vesimaksuista oli vain 17 prosenttia.

Korotuksia perustellaan viime vuotiseen tapaan suurella investointitasolla.

Korotuksia perustellaan myös viime vuotiseen tapaan suurella investointitasolla. Liikelaitoksen toi­min­nan rahavirta ei tällä hetkellä kata investointikuluja, vaan osa in­ves­toin­neis­ta joudutaan kattamaan lainarahalla.

Lähitulevaisuudessa investointitasoa kasvattavat Kirkonkylän jä­te­ve­den­puh­dis­ta­mon kor­vaa­mis­hanke, Teilinummen tekopohjavesilaitoksen rakentaminen ja veden toimitusvarmuutta ja ka­pa­si­teet­tia pa­ran­ta­vien uusien päävesijohtoyhteyksien ra­ken­ta­mi­nen. Näiden jälkeen investointeja painotetaan erityisesti verkostosa­nee­raukseen, jonka määrää tulee kasvattaa.

Lisäksi Klaukkalassa, Kirkonkylällä ja Rajamäellä sijaitsevien vesitornien mittava saneeraus on alkamassa 2020-luvun loppupuolella ja tämä tarkoittaa, että noin 10 vuoden ajanjaksolla tulee käytännössä rakennettavaksi kolme uutta vesitornia.