Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tianna Sieväsen koti kauneimpien kaartissa – pyöreä oviaukko ällistyttää ja sävähdyttää

Suomen kaunein koti -ohjelman jokaiselle kaudelle on riittänyt tuhansia mukaan haluavia. Kuluvalla kaudella onnekkaita oli 32. Yksi heistä on nurmijärveläinen Tianna Sievänen, jonka vuonna -68 valmistunut tiilitalo esiteltiin ohjelmassa lokakuussa. Sieväsen Rajamäellä sijaitseva koti ei päässyt kymmenen finalistin joukkoon, mutta se ei häntä harmita.

– Tämä on sellainen once in a lifetime -elämys, josta jää kiva muisto itselle ja lapsille, Sievänen sanoo.

– Ja onhan se jo valtava juttu, että oma koti on 32 Suomen kauneimman kodin joukossa, hän jatkaa.

Tianna Sieväsen kodin päätyminen televisioon ei ole se aivan tavallinen tarina. Hän ei hakenut ohjelmaan, vaan tuotantoryhmä bongasi hänen Instagram-tilinsä ja otti häneen yhteyttä.

– Kolmannella kerralla suostuin. Ensin ajattelin, että eihän sitä nyt televisiossa esitellä omaa kotia, Sievänen nauraa.

– Mielestäni osoittaa suunnatonta rohkeutta päästää tuhansia ihmisiä aivan iholle, omaan kotiin, hän jatkaa.

Kuvaukset tehtiin yhtenä alkukesän päivänä. Lasten mukanaolo ja taitava kuvausryhmä auttoivat jännitykseen.

Tianna Sieväsen aiempia koteja on esitelty useassa sisustuslehdessä. Hänen vuosi sitten ostamansa omakotitalo on kolmas, jota hän remontoi ja sisustaa.

– Tämä on viimeinen kotini. Olemme ristineet tämän lasten kanssa Kuolinpesäksi, ihan positiivisessa mielessä. Ostin tämän kuolinpesältä ja kun kuolen, tästä tulee lapsilleni kuolinpesä, Sievänen selittää.

– Lapset ovat nyt lähteneet kotoa, joten tämä on ensimmäinen aivan oma kotini ja minun näköiseni, hän jatkaa.

Tianna Sievänen on seurannut vuosien ajan Suomen kaunein koti -ohjemaa.

– Suurin osa mukana olevista taloista on kiiltäviä miljoonataloja, ja tavallisten ihmisten kodit jäävät syrjään, hän pohtii.

Sieväsen kotiin tämä ei päde.

– Kodissani ei ole juuri mitään uutta. Kierrättäminen ja ekologisuus ovat minulle tärkeitä. Pidän vanhoista tavaroista, on ihanaa käydä kirppiksillä ja huutokaupoissa, hän kertoo.

Sievänen kuvailee kotiaan vintagen ja erikoisten huonekalujen sekoitukseksi.

– Kodin pitää olla persoonallinen ja hauska, hän tiivistää.

Sieväsen koti on molempia. Jo olohuoneen pyöreä, talon edellisen isännän toteuttama oviaukko takaa sen. Tuo oviaukko vaikutti myös talon ostopäätökseen, samoin hyvä akustiikka, isot ikkunat ja pihan uima-allas.

Putkirempan lisäksi Sievänen on tehnyt talossaan toistaiseksi vain pintaremonttia. Suunnitelmia kuitenkin riittää, kärjessä parketin vaihtaminen toiseen materiaaliin, samoin väliovien uusiminen. Ensin vuorossa ovat kuitenkin katto ja räystäät.

– En osaisi asua kerrostalossa, minulla pitää aina olla jokin projekti meneillään.

Sievänen oli varautunut saamaan ohjelmassa esiintymisestä myös negatiivista palautetta.

– Se, ettei palaute liittynyt kotiini vaan minuun ja lapsiin, yllätti.

Esimerkiksi hän nostaa kommentin jossa sanottiin, ettei hänen olisi pitänyt ostaa taloa vaan sukat itselleen ja tyttärelleen, koska he esiintyivät ohjelmassa paljasjaloin. Nyt hän onkin muuttanut julkisen Instagram-tilinsä yksityiseksi.

– Onneksi en osallistunut missikisoihin, minkähänlaista palautetta sitten olisin saanut, hän nauraa.