Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautojen latauspisteitä nousemassa kuin sieniä sateella Suomessa – Pääkaupunkiseudun taloyhtiöistä yli puolet rakentamassa latauspaikkoja

Pääkaupunkiseudun taloyhtiöistä yli puolet on rakentamassa sähköautojen latauspaikkoja viiden vuoden sisällä, Kiinteistöliitto Uusimaa tiedottaa.

– Taloyhtiöt ovat innostuneet toteuttamaan sähköautojen latauspisteitä, Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Mika Heikkilä vahvistaa yhdistyksen tiedotteessa.

Koko maassa reilut 40 prosenttia taloyhtiöistä aikoo rakentaa sähköautojen latauspisteitä seuraavien viiden vuoden aikana.

Pääkaupunkiseudun taloyhtiöiden joukosta vastaavia suunnitelmia on jopa 52 prosentilla.

Vuoden 2021 aikana pääkaupunkiseudun lataushankkeiden osuus oli miltei kaksinkertainen muun Suomen keskiarvoon nähden.

Edellä mainitut tiedot käyvät ilmi Suomen Kiinteistöliiton tekemästä taloyhtiöiden korjausrakentamiskyselystä, Kiinteistöliitto Uusimaa tiedottaa.

Valtion tukirahat uhkaavat loppua kesken.

Mika Heikkilä

Sähköautojen latauspisteet ovat alkaneen viisivuotiskauden selvästi yleisin hanke sekä kerros- että rivitaloissa.

Tummiakin pilviä on hankkeiden yllä, toiminnanjohtaja Mika Heikkilä myöntää Kiinteistöliitto Uusimaan tiedotteessa.

Heikkilä on huolissaan siitä, että taloyhtiöt ovat jäämässä ilman luvattua sähköautojen latauspisteavustusta.

– Rakentamiseen myönnettävät valtion tukirahat uhkaavat loppua kesken. Tukihakemukset ovat jo nyt ylittäneet tälle vuodelle varatut määrärahat, Heikkilä huomauttaa.

Lisäksi Kiinteistöliitto Uusimaa tiedottaa, että Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARA arvioi, että loppuvuodelle tukirahoja tarvittaisiin lisää 3,0–3,5 miljoonaa euroa.

Tämä tukirahamäärä tarvittaisiin lisää, jotta kaikille tänä vuonna hakemuksensa jättäville riittäisi tukirahoja, tiedotteessa sanotaan.

Suomen Kiinteistöliitto on esittänyt, että valmisteilla olevaan valtion neljänteen lisätalousarvioon otettaisiin 3,5 miljoonan euron lisämääräraha asuinrakennusten sähköisen liikenteen infrastruktuurin edistämiseen.

Lisäksi vuodelle 2022 varattavaa määrärahaa olisi korotettava 3,5 miljoonalla eurolla, liitto ehdottaa.

Suomen Kiinteistöliiton ja Kiinteistölehden korjausrakentamisbarometrissa on vuodesta 2009 selvitetty asunto-osakeyhtiöiden korjausrakentamisen ja hyvän kiinteistönpitotavan toteutumista.

Syksyllä 2021 korjausrakentamisbarometri tavoitti 3 110 vastaajaa.

Kiinteistöliitto Uusimaa on alueellinen taloyhtiöiden yhdistys, joka palvelee monipuolisesti yli 12 000 jäsenyhtiötään.