Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkollisvero säilyy ennallaan 1,45 prosentissa – viimeksi muutos alaspäin vuonna 2014

Nurmijärven kirkollisvero säilyy tulevana vuonna ennallaan 1,45 prosentissa. Kirkkovaltuusto päätti asiasta kokouksessaan 26. lokakuuta.

Kirkollisveroja kertyi heinäkuun 2021 loppuun mennessä yhteensä lähes 5,5 miljoonaa euroa, joka on 5,8 prosenttia eli noin 300 000 euroa enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Heinäkuun lopun ennakkotietojen mukaan verotulot toteutuivat lähes budjetoidulle tasolle.

Vaikka moni seurakunta on viime vuosina joutunut nostamaan veroprosenttiaan, Nurmijärvellä siihen ei tällä hetkellä ole painetta. Mihin Nurmijärven seurakunnan vakaa taloustilanne perustuu, kirkkoherra Ari Tuhkanen?

– Talouden pitkäjänteinen suunnittelu on tärkeää. Kyse on myös Nurmijärven sijainnin ja vetovoiman erinomaisuudesta verrattuna esimerkiksi korkeiden työttömyyslukujen Itä-Suomeen, Tuhkanen sanoo.

– Nurmijärvi on hyvinvoiva muuttovoittoinen kunta ja samalla täällä arvostetaan seurakunnan kaikkia palvelevaa laajaa ja hyvin monipuolista toimintaa. Kaikki nämä asiat vaikuttavat taloudelliseen kokonaisuuteen, hän jatkaa.

Nurmijärven seurakunnalla ei Tuhkasen mukaan ole lähivuosina tiedossa kovin isoja investointeja. Viime vuosien suuri hanke, Kirkonkylässä sijaitsevan Pappilan peruskorjaus, on juuri valmistunut.

– Ainahan seurakunnalla on korjausinvestointeja, sillä kiinteistöjä on paljon ja esimerkiksi kirkkorakennuksista on pidettävä hyvä huoli, Tuhkanen sanoo.

Nurmijärven kirkollisveroa on muutettu viimeksi vuonna 2014, jolloin sitä laskettiin.

– Uimme tuolloin vastarintaan ja laskimme ainoana seurakuntana veroa. Katsoimme, että veron laskeminen oli mahdollista ja teimme sen, Tuhkanen kertoo.