Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikkujoulupaikoissa valmistaudutaan juhlakauteen – "Huomattavasti parempi tilanne kuin vuosi sitten"

Juhlat: Pikkujoulupaikkoja on vielä hyvin tarjolla yrityksille, sillä kysyntä on ollut vähäistä.

Lokakuu vaihtui marraskuuksi ja pikkujoulukausi on starttaamassa. Yritysten pikkujoulut ovat kuitenkin selvästi kokeneet koronan aiheuttaman inflaation, sillä monissa kunnan kolkissa olisi vielä rutkasti tilaa pikkujouluväelle.

Kiljavan hotelilla riittää mainiosti paikkoja. Hotelli oli viime vuonna kiinni, joten silloin pikkujouluja ei luonnollisesti järjestetty.

– Täällä on kyllä tilaa järjestää pikkujoulut ja otamme mielellämme väkeä sisään, Kiljavan hotellin palvelupäällikkö Annukka Lohenoja sanoo.

Hänen mukaansa isommat porukat ymmärtävät kuitenkin varata paikat ajoissa, joten hän uskoo hotellin olevan pikkujouluporukoista autio tänä vuonna.

Vauhtifarmilla tilanne on parempi, mutta täynnä tämäkään paikka ei ole. Pikkujoulutunnelmissa ollaan kuitenkin jo nyt.

– Viikonlopun aikana täällä oli sadan hengen porukka. Tällä viikolla on tulossa sekä perjantaina että lauantaina 70 ihmistä viettämään pikkujoulua, Vauhtifarmin yrittäjä Anne Sahlström sanoo.

Räätälöimme kaikille haluamansa pikkujoulut.

Hänen mukaansa tilanne on huomattavasti parempi kuin vuosi sitten, vaikka tilaa juhlijoille on edelleen. Hän kuitenkin toivoo, että farmilla päästäisiin pian entiselle tasolle asiakasmäärissä.

– Täällä on erilaisia mahdollisuuksia viettää pikkujouluja ja eri kokoisia tiloja. Räätälöimme kaikille haluamansa pikkujoulut, johon voi kuulua eri elämysten lisäksi saunomista, ruokailua tai vaikka taikurin esitys, Sahlström sanoo.

Hän muistuttaa ottamaan pian yhteyttä, jos pikkujoulut kiinnostavat, sillä joulu tulee yllättävän pian nurkan takaa.

– Koronapassista on tullut kyselyjä. Olemme ottaneet sen osittain käyttöön lähinnä joihinkin suurempiin tapahtumiin luomaan turvallisuudentunnetta.

Pihvimyllärin yrittäjä Surinder "Pola" Mann sanoo, ettei heidän suuntaansa ole tullut vielä yhtäkään kyselyä pikkujouluseurueilta. Hänen mukaansa myöskään viime vuonna heillä ei ollut juurikaan pikkujoulun juhlijoita ainakaan yrityksistä.

– Vuonna 2019 pikkujoulua tuli viettämään 28 seuruetta, joten pudotus on melkoinen. Tuolloin marras-joulukuu oli kokonaan varattu, Pola sanoo.

Hänen mukaansa varaukset ovat yleensä tulleet lokakuun loppuun mennessä, joten Pihvimyllärinkin pikkujoulutilanne näyttää heikolta.

Kirkonkylällä Bowling Cornerissa pikkujouluväkeä puolestaan riittää. Marras-joulukuulle on paljon varauksia suosituimpina ilta-aikoina. Loppuilloista on kuitenkin vielä aikoja vapaana.

– Ensimmäiset kiinnostuneet ovat olleet ajoissa liikkeellä. Edelleen löytyy aikoja, mutta ei välttämättä sitä, minkä olisi toivonut saavansa, yrittäjä Katja Mäntykoski sanoo.

Yritysporukoiden koko vaihtelee paljon. Osa tulee muutaman hengen porukalla, kun taas osalla on kymmeniä henkilöitä mukana.

– Suositus yhdelle radalla on kolmesta neljään henkeä. Porukat osaavat hyvin varata tarpeellisen määrän ratoja henkilömäärä kohden, Petri Mäntykoski sanoo.

Matkailu- ja ravintola-alan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo, että pikkujoulukausi näyttää alalla hyvältä.

– Yritykset ja yksityiset ihmiset ovat varanneet hienosti pikkujoulunviettopaikkoja. Rokotukset ovat myös edenneet hyvin. Odotamme vain, että ravintoloiden rajoitukset poistuvat, Lappi sanoo.

Hänen mukaansa työpaikoilla halutaan viettää vihdoin yhdessä aikaa, kun se on mahdollista.

– Etätöiden takia monet eivät ole nähneet työkavereitaan pitkään aikaan. Pikkujoulut ovat oiva tilaisuus päästä jälleen saman pöydän ääreen.