Keusote ja Hyvinkään sairaanhoitoalue valmistelevat yhdessä uutta hyvinvointialuetta – yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin

Keski-Uudenmaan sote ja Hyvinkään sairaanhoitoalue valmistelevat yhteistyössä tulevaa hyvinvointialuetta. Kuvituskuva. Toni Forssell

Jari Halme

Keski-Uudenmaan sote ja Hyvinkään sairaanhoitoalue valmistelevat yhteistyössä tulevaa hyvinvointialuetta.

Keusoten yhtymähallitus ja johtoryhmä sekä Hyvinkään sairaanhoitoalueen lautakunta ja johtoryhmä ovat pitäneet yhteisen seminaarin, jossa käsiteltiin tulevaisuuden visioita siitä, miten hyvinvointialue palvelee keskiuusmaalaisia asukkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Keski-Uudenmaan sote muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi vuoden 2023 alussa, ja vastaa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä.

HUS-yhtymä on järjestämisvastuussa niistä vaativan erikoissairaanhoidon toiminnoista, joista säädetään erikseen laissa.

– Hyvinkään sairaala ja Keski-Uudenmaan soten alueen kunnat ovat tehneet yhteistyötä jo parin kymmenen vuoden ajan. On selvää, että myös hyvinvointialueen valmistelua tehdään tiiviissä yhteistyössä, toteaa tiedotteessa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Keski-Uudenmaan sote ja Hyvinkään sairaala toteuttavat jatkossa yhteistyössä mm. alueellisia kuntoutuspalveluja, mielenterveys- ja päihdepalveluja sekä päivystyspalveluja keskiuusmaalaisille asukkaille.

Tarkoituksena on, että asiakas saa palvelun oikeaan aikaan, oikealta ammattilaiselta riippumatta siitä, mikä organisaatio palvelun tuottaa. Painopisteen siirtäminen kohti vaikuttavaa toimintaa tehdään yhteiskehittämisellä.

Esimerkiksi alueellisten kuntoutuspalvelujen tavoitteena on kehittää asiakaslähtöisiä palveluja mm. apuvälinepalvelussa, fysioterapiassa ja kotikuntoutuksessa.

Mielenterveystyössä Sijoita ja valmenna -hankkeessa on tähän mennessä sijoitettu 42 vaikeasti työllistynyttä asiakasta työelämään.

Hyvinkäällä päätettiin aluevaalien tammikuiset ennakkoäänestys- ja äänestyspaikat

Keusoten ensi vuoden talousarviosta tulossa tiukka sekä tavoitteellinen – Hyvinkään maksuosuus kasvamassa

Keusoten johtajavirka hakuun loka-marraskuussa – Jaakko Rainio johtaa henkilöstöjaostoa

Keusoten koronakustannus lähes 40 miljoonaa – "Taloudellinen tilanne on kuntien kantokyvyn kannalta erittäin haastava"

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut