Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alitilantielle katu-suunnitelmalle hyväksyntä – tien varteen 24 auton pysäköintialue

Tekninen lautakunta on hyväksynyt Klaukkalan asemakaava-alueelle laaditun katusuunnitelmaehdotuksen. Ehdotus koskee Alitilantien pysäköintialuetta sekä jalankulku- ja pyörätietä.

Katusuunnitelmaehdotus oli nähtävillä 8.4.–10.5.2021 samanaikaisesti asemakaavan muutosehdotuksen kanssa. Asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin valtuustossa elokuussa.

Katusuunnitelmaehdotuksesta jätettiin yksi muistutus. Muistuttaja ehdottaa, että suunniteltu parkkipaikka tehtäisiin Alitilantien kääntöpaikan jälkeiseen metsäosaan, jonne se voitaisiin toteuttaa kaksi kertaa suurempana. Muistutuksessa todetaan, että jo nykyinen kadunvarsipysäköinti aiheuttaa aamu viidestä eteenpäin meteliä.

Teknisen lautakunnan mukaan muistutus ei anna aihetta muuttaa ehdotusta.

Alitilantien pysäköintialue on suunniteltu Alitilantien varteen siten, että pysäköintialueelle sopisi 24 henkilö- tai pakettiautoa. Pysäköintialuetta ei ole haluttu laajentaa kääntöpaikan taakse, koska alue on haluttu säilyttää laajempana lähivirkistysalueena.

Alitilantien kääntöpaikan jälkeen alkaa asemakaavan mukainen puistoraitti, jolla liikennöinti on sallittu vain jalan ja polkupyörällä. Jos pysäköintialue olisi suunniteltu kääntöpaikan takana olevalle metsäalueelle, olisi myös Alitilantien katualuetta pitänyt jatkaa kääntöpaikan jälkeen, koska nykyisellä puistoraitilla ei haluta sallia moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajoa.

Puistoraittia käyttävät muun muassa Klaukkalan kouluun kävelevät ja pyöräilevät oppilaat.