Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Miten kello 23 eroaa keskiyöstä koronan kannalta?” – Koronapassi vähentää reilusti yökerhojen asiakasmäärää puolen yön jälkeen

Koronapassi: Yökerhojen asiakasmäärä vähenee reilusti puolen yön jälkeen.

Uusimaa on niiden kahdeksan maakunnan joukossa, joissa ravintoloiden rajoitukset ovat koronatilanteen takia tällä hetkellä muuta maata tiukemmat. Tiukempien rajoitusten alueilla, joihin Nurmijärvikin kuuluu, ravintolat voivat olla avoinna kello 05–01 ja alkoholia saa anniskella kello 9–24.

Vaihtoehtona rajoituksille ravintolat voivat edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä, eli todistusta siitä, että henkilö on joko saanut kaksi koronarokotusta, sairastanut koronan tai saanut tuoreen negatiivisen koronatestituloksen. Koronapassia on voitu edellyttää 16. lokakuuta alkaen.

Klaukkalan K-Kinossa koronapassi ei ole saanut lämmintä vastaanottoa asiakkailta eikä työntekijöiltä.

– Katsomme kello 24 jälkeen koronapassit kaikilta. Siihen aikaan ovella on portsari, joka tarkistaa passit kaikilta sisäänpyrkiviltä, baarimikko Sani sanoo.

Hän kiertää itse hieman ennen puolta yötä paikalla olijat, jolloin hän tietää keiden tulee poistua kellon lyödessä 24.

– Koronapassia pyydettäessä tulee muistaa katsoa myös henkilön henkkarit, sillä jotkut ovat yrittäneet päästä tai jäädä sisään toisen henkilön koronapassilla. Tälläkin viikolla olemme joutuneet heittämään ihmisiä ulos, koska heillä ei ole ollut passia, Sani sanoo.

60 prosenttia asiakkaista lähtee keskiyöllä.

Sani on saanut asiakkailta palautetta, että koronapassi on hölmö keksintö. Hän miettii itsekin, mitä niin mullistavaa puolen yön jälkeen tapahtuu, ettei ilman passia voi enää olla yökerhossa.

– Onko korona nukkumassa siihen asti ja herää keskiyöllä. En ymmärrä, miten kello 23 eroaa keskiyöstä koronan kannalta, hän sanoo.

Sani on tyytymätön hallituksen päätöksiin.

Ensin aukioloaikaoja rajoitettiin ja nyt vastassa on koronapassi.

– Olen vihainen ja niin ovat asiakkaatkin. 60 prosenttia asiakkaista lähtee kotiin keskiyöllä, sillä heillä ei ole koronapassia.

Kirkonkylällä Club Venlassa koronapassi tulee olla takataskussa viikonloppuiltaisin. Arkisin Venla sulkee ovensa keskiyöllä, jolloin passia ei tarvitse.

– Henkilökunta kiertää hieman ennen puolta yötä kaikki asiakkaat ja tarkistaa, että heillä on koronapassi. Tarkistamme myös, että henkkarit vastaavat passin tietojen kanssa, Club Venlan yrittäjä Laura Myllymäki sanoo.

Ilman koronapassia tulleet asiakkaat joutuvat poistumaan keskiyöllä.

– Pääasiassa ihmiset ymmärtävät tilanteen, ei tämä meidän keksintömme ole, Myllymäki sanoo.

Asiakasmäärä vähenee reilusti määräajan koittaessa. Etenkin nuoret ovat Myllymäen mukaan joutuneet poistumaan keskiyön koittaessa, sillä heillä on vähiten koronapasseja muihin verrattuna.

Hän ei näe hyötyä koronapassissa ainakaan nykyisellä tekniikalla.

– En näe, mitä keskiyön koittaessa tapahtuu, kun ihmiset ovat siihen asti aivan sikin sokin. Jos jollain on tartunta, se ehtii kyllä tarttua muihinkin ennen puoltayötä, hän sanoo.

Myllymäen mukaan koronapassin käytänteet on pitänyt selvittää itse.