Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tieteiskirjailija Risto Isomäki Klaukkalan kirjastossa – romaaneissa toistuvat ekologiset ja maailmanlopun teemat

Tieteiskirjailija Risto Isomäki kertoo kirjailijanurastaan ja uusimmasta kirjastaan Atlantin kuningatar Klaukkalan kirjastossa keskiviikkona 17. marraskuuta kello 18.

Isomäki on tunnettu kirjailija ja aktivisti, jonka romaaneissa toistuvat ekologiset ja maailmanlopun teemat. Hän sai viime vuonna Opetus- ja kulttuuriministeriöltä Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnon.

Isomäen kaunokirjallisia teoksia voi luonnehtia tiede- ja tieteiskirjallisuudeksi. Niissä yhdistyvät vankkaan tieteelliseen asiantuntemukseen ja tutkimukseen perustuvat faktat science fictionille tyypillisiin mielikuvituksellisiin tulevaisuusvisioihin.

Isomäen romaaneista Sarasvatin hiekkaa (2005) oli Finlandia-palkintoehdokas ja voitti vuoden 2006 Tähtivaeltaja-palkinnon. Vuonna 2009 Sarasvatin hiekkaa -sarjakuva-albumi voitti Sarjakuva-Finlandian.

Isomäki on kirjoittanut yhteensä 30 kirjaa.

Hän on ollut aktiivinen ympäristöasioissa muullakin tavalla. Hän on ollut tekemässä muun muassa elokuvakäsikirjoituksia, joista Iikka Vehkalahden kanssa tehty Our Common Future voitti Tampereen lyhytelokuvajuhlien Suomi 75 vuotta -juhlakilpailun videosarjan pääpalkinnon, Prahan kansainvälisten Ekofilm-festivaalien Grand Prix’n 1992 sekä Teheranin kansainvälisten opetusfilmifestivaalien pääpalkinnon.

HUOM! Korjattu viikonpäivä eli Isomäki on Klaukkalan kirjastossa keskiviikkona 17.11.