Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvataidekoululle voitto kansallisessa kilpailussa – "Valitsimme käsiteltäviksi tasa-arvon ja sananvapauden"

Nurmijärven kuvataidekoulu on saavuttanut kansallisen voiton Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa. Opettaja ja kuvataiteilija Laura Pohjosen kirkonkylän ja Rajamäen työpajaryhmäläiset osallistuivat 11–17-vuotiaiden sarjaan, ja saavuttivat siinä teoksellaan ”Latinalaiset aakkoset” voiton. Seuraavaksi teos etenee kansainväliseen kilpailuun. Kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, European Heritage Days -tapahtumakokonaisuutta, jota vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta 50 maassa.

Euroopan neuvosto ja European Heritage Days -ohjelma etsivät nuorten eurooppalaisten tarinoita kulttuuriperinnöstä eri puolilta Eurooppaa. Kulttuuriympäristön tekijät, Young European Heritage Makers, on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa pohditaan omaa kulttuuriperintöä ja sen eurooppalaisia ulottuvuuksia. Vuoden 2021 Young European Heritage Makers -kilpailussa pohditaan, mitä on eurooppalainen kulttuuriperintö. Entä mitkä piirteet kulttuuriperinnössä ovat paikallisia, ja mikä on yhteistä muun Euroopan kanssa?

– Valitsimme teoksessamme käsiteltäviksi erityisesti tasa-arvon ja sananvapauden. Pohdimme niiden näkymistä omassa kulttuurissamme, kertoo oppilastyöryhmää opettava Laura Pohjonen.

Jokainen oppilas toteutti kuvitetun kirjaimensa oman lempikirjansa hengessä. Taustalta löytyy monenlaisia lukukokemuksia Harry Pottereista Jane Austenin romaanien kautta Salla Simukan kirjoihin.

Teoksen materiaalisena pohjana olevat kirjat tulivat lahjoituksena Nurmijärven kirjastosta. Kirjasto on kuvataidekoulun pitkäaikainen yhteistyökumppani, sen tiloissa järjestetään joka vuosi oppilaiden kevätnäyttely, lisää Pohjonen.