Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muska tekee kunniaa Kirkan musiikille – "Meillä oli läheiset välit"

Suomirokin legendaarisiin uranuurtajiin kuuluva Muska Babitzin tulkitsee yhdessä Kai Jämsän ja yhtyeensä kanssa Kirkan musiikkia Monikkosalissa torstaina 18. marraskuuta järjestettävässä konsertissa.

Nostalgisen konsertin ohjelmisto koostuu Kirkan suurimmista hiteistä. Mukana ovat muun muassa “Hetki lyö”, “Leijat” ja “Daa da daa da”. 80-luvun tuotannosta kuullaan euroviisukappale “Hengaillaan” ja aikakauden suurimpiin hitteihin kuulunut herkkä “Surun pyyhit silmistäni”.

– Konsertti on kunnianosoitus veljelleni. Kirka oli todella perhekeskeinen ihminen ja meillä oli läheiset välit. Juhlimme musiikin keinoin hänen elämäntyötään, Muska sanoo.

Muska paljastaa joutuneensa koville konsertin ohjelmaa koostaessaan.

– Lauluja oli todella vaikeaa valikoida, sillä Kirkan ura oli niin mittava.

Pitkän uran tehneellä Muskalla on ikää lähes 70 vuotta. Hänen persoonallinen äänensä on tallella ja siinä voi kuulla kaikuja Kirkan tavasta laulaa, mikä tekee tribuuttikonsertista erityisen koskettavan.

Konsertti on kunnianosoitus veljelleni.

Kirka itse ehti esittää musiikkia peräti viidellä vuosikymmenellä. 1990-luvulla hän rikkoi yleisöennätyksiä Mestarit-kiertueella yhdessä Hectorin, Pave Maijasen ja Pepe Willbergin kanssa. 2000-luvulla 50-vuotiskiertueen myötä sekä vanhat että uudemmat hitit nousivat listoille.

Vuonna 2005 julkaistu Elämääni eksynyt- albumi jäi Kirkan viimeiseksi ja hän menehtyi sairaskohtaukseen tammikuussa 2007.

To 18.11. klo 19. Muska yhtyeineen feat. Kai Jämsä: Kirka Tribute. Järjestäjänä Nurmijärven kulttuuripalvelut.