Valkjärvi ehdolla Uudenmaan Vuoden Kyläksi 2022 – viime vuonna kakkosena

Kahdeksan kylää tavoittelee Uudenmaan Vuoden Kylä 2022 -titteliä, kerrotaan Uudenmaan Kylät ry:n tiedotteessa. Joukossa on myös Valkjärven kylä Nurmijärveltä. Valkjärvi sijoittui viime vuonna kilpailussa toiseksi. Kisan voitti tuolloin itäisellä Uudellamaalla sijaitseva Kulloon kylä.

Muut nyt ehdolla olevat kylät ovat Bromarv Raaseporista, Itäinen Jokipuisto Sipoosta, Kimonkylä Lapinjärveltä, Pohjan kirkonkylä Raaseporista, Routio Lohjalta, Valko Loviisasta ja Vihtijärvi Vihdistä. Voittajakylä julkistetaan joulukuussa.

Uudenmaan Vuoden Kylä -valinnalla halutaan nostaa esille kylien monipuolista toimintaa, lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja jakaa muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kylissä voi itse kehittää ja tehdä asioita. Voitto tuo maineen lisäksi mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun.

Palkittava kylä voi olla pieni tai suuri ja valintaraati kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kylässä on otettu huomioon kestävä kehitys toiminnassa, miten on kehitetty yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista sekä miten kylä on onnistunut viestinnässä. Myös älykäs sopeutuminen, eli palveluiden ja toimintojen järjestäminen kylässä, on yksi valintakriteereistä.

Kilpailun toteuttavat Uudenmaan Kylät ry ja SILMU-kylät. Valintaraatiin kuuluvat Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies ja kaksi yhdistyksen hallituksen jäsentä, SILMU-kylät kyläneuvoja ja kaksi kyläjaoksen jäsentä sekä kaksi Uudenmaan liiton edustajaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut