Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Majakkaseuralta uusi elokuva Kallbådanista – kertoo luotsisuvun vaiheista

Suomen Majakkaseura esittää uuden elokuvansa Majakoiden ja luotsien Porkkala sodassa ja rauhassa Klaukkalan Monikkosalissa maanantaina 22.11. kello 18. Kunnan kanssa toteutettavaan esitykseen on vapaa pääsy. 54 minuutin elokuva kertoo Kirkkonummen Porkkalan majakka- ja luotsiperheiden elämästä 150 vuoden ajalta aina Krimin sodasta saakka. Elokuva kertoo erityisesti yhden luotsisuvun, Åhmanien vaiheista. Se eli Rönnskärin luotsi- ja majakkasaarella. Lisäksi elokuvassa nousee esille kuuluisan punaisen majakan, Kallbådan tarina. Elokuvassa on ennen näkemätöntä tarinaa Kallbådan majakan sota-ajasta, jota kuullaan sekä veteraanin omin sanoin että majakan nykyisen isännän Veikka Gustafssonin kertomana.

Toisena elokuvana nähdään vauhdikas dokumentti Matkani majakalle (35 min), joka kertoo majakkaharrastajista ja talkoista Suomen majakoilla sekä matkoista muun muassa Islannin ja Irlannin majakoille.