Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäen kampus palautettiin valmisteluun – epäilyksiä herätti elinkaarimalli ja kustannusarvio

Rajamäen kampuksen toteutusmuotoa ei hyväksytty keskiviikon valtuustossa, vaan asia palautettiin uudelleenvalmisteluun. Esityksen palauttamisesta teki perussuomalaisten valtuustoryhmä.

Pohjaesityksessä esitettiin, että investoinnin toteutusmuodoksi olisi valittu elinkaarimalli ja hankkeen kokonaistavoitehinnaksi oltaisiin asetettu 30 miljoonan euroa.

Valtuusto päätti Seitsemän veljeksen koulun eli Rajamäen kampuksen hankesuunnitelmasta viime toukokuussa.

Kampus sisältäisi tilat perusopetukselle, liikuntatilat, nuorisotilat sekä tilat kirjastolle.

Rajamäen kampuksen eri investointien toteutus- ja rahoitusmalleja on selvitetty kunnan sopimuskumppanin eli Inspira Rahoituksen neuvontapalvelut Oy:n kanssa kuluvan vuoden aikana.

Selvitystä varten on toteutettu markkinakartoitus, jolla kartoitettiin markkinoiden tarjontaa Rajamäen kampuksen toteuttamisesta elinkaarihankkeena.

Elinkaarihankkeella tarkoitetaan laajan kokonaisvastuun urakkamallia, jossa hankkeen suunnittelu, rakentaminen ja kiinteistön ylläpito kilpailutetaan yhtenä kokonaisuutena. Inspiran selvityksen perusteella on todettu, että markkinoilla on hyvin tarjontaa kyseiselle hankekokonaisuudelle.

Valtuustossa perussuomalaiset epäilivät, että kampushanketta on pyritty ohjaamaan elinkaarihankkeeksi. He myös pohtivat, kannattaako elinkaarihankkeen toteuttamista kokeilla yhdellä kunnan keskeisistä investoinneista.

Perussuomalaisten mukaan esityksen liiteaineistosta selviää, että toteutustapojen hintavertailu on tehty pinnallisesti.

Hankkeen kokonaistavoitehinta on vaihdellut 26-29 miljoonasta 30 miljoonaan.