Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taavi Vartialle Kirkon mediasäätiön palkinto

Ohjaaja Taavi Vartian Pertsa ja Kilu -lastenelokuva voitti Kirkon mediasäätiön Katso minuun… - palkinnon Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla.

Palkinnon luovuttivat tänään 20.11. Oulussa Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki sekä säätiön hallituksen jäsen Paula Heino.

– Kyseessä on sadunomainen tarina, jonka hahmojen kautta lapset pääsevät turvallisesti jännittävälle seikkailulle. Elokuvan kantavia teemoja ovat ystävyys, luottamus, yhteisöllisyys ja toisista välittäminen. Tähän päivään tuotu käsikirjoitus nostaa esiin Itämeren rehevöitymisen ja Kymenlaakson rakennemuutoksen, jotka koskettavat poikien ja heidän perheidensä elämää. Panu Aaltion säveltämä ja Kymi Sinfoniettan esittämä musiikki, paikalliset lapsinäyttelijät sekä heidän aikuiset ammattilaiskaverinsa tekevät elokuvasta aidon”, palkinnon tuomari, mediasäätiön hallituksen jäsen Paula Heino kertoo tiedotteessa.

Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa sekä kannustetaan elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan. Palkinto myönnetään kotimaisen elokuvan ohjaajalle. Vuodesta 2009 alkaen jaetun palkinnon suuruus on 1 500 euroa.

Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Säätiön tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien sekä muiden sähköisen median hankkeiden tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.