Valkjärven ja Lepsämän kouluille yhteinen hallinto? – Sivistyslautakunta käsittelee asiaa torstaina

Valkjärven koulu yhdistyisi hallinnollisesti Lepsämän kouluun 1. elokuuta 2023 alkaen. Esityksen mukaan Valkjärven koulun nimi säilyy ennallaan. Riikka Jokinen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Sivistyslautakunta käsittelee kokouksessaan 25. marraskuuta kymmenen Nurmijärven koulun hallinnollista yhdistämistä. Sivistysjohtaja Tiina Hirvonen esittää kuitenkin vain Valkjärven koulun hallinnollista yhdistämistä Lepsämän kouluun 1. elokuuta 2023 alkaen. Päätösesityksen mukaan toimipisteen nimenä säilyisi Valkjärven koulu.

Muiden Nurmijärven kunnan palveluverkkosuunnitelmassa tammikuussa 2021 hallinnollisesti yhdistettäväksi linjattujen koulujen osalta esitetään, ettei hallinnollista yhdistymistä tässä vaiheessa tehdä.

– Henkilöstön, huoltajien, oppilaiden ja kuntalaisten kuulemisia sekä niiden pohjalta tehtyjä ennakkovaikutusten arviointeja on käytetty pohjana ratkaisuihin, joita nyt esitetään. Kuulemisissa on tullut esille asioita ja huolenaiheita, joiden vuoksi tilannetta nyt seurataan, Tiina Hirvonen kertoo.

Syksyllä 2021 käynnistyneissä koulujen hallinnollisista yhdistämisistä tehdyissä selvityksissä on ollut mukana Nukarin ja Karhunkorven koulujen hallinnollinen yhdistäminen, Palojoen koulun hallinnollinen yhdistäminen Maaniitun kouluun, Harjulan ja Syrjälän koulujen hallinnollinen yhdistäminen, Metsäkylän koulun hallinnollinen yhdistäminen Mäntysalon kouluun sekä Valkjärven koulun hallinnollinen yhdistäminen Lepsämän kouluun.

Koulujen hallinnollista yhdistämistä ei ole kuitenkaan haudattu kokonaan. Nukarin ja Karhunkorven koulujen osalta asiaa tarkastellaan uudelleen lukuvuonna 2023–2024. Mahdollinen yhdistäminen voisi tapahtua aikaisintaan lukuvuoden 2024–2025 alussa. Tilanne on sama myös Palojoen koulun sekä Metsäkylän koulun osalta.

Harjulan ja Syrjälän koulujen tilannetta tarkastellaan uudelleen vuotta myöhemmin, lukuvuonna 2024–2025. Yhdistäminen voi tapahtua aikaisintaan lukuvuoden 2025–2026 alussa. Harjulan ja Syrjälän koulujen osalta päätösesityksessä todetaan, että tilannetta tarkastellaan uudelleen lukuvuonna 2024-2025, jotta nähdään koulujen oppilasmäärien kehitys.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut