Jouluinen jazz-kiertue rantautuu Nurmijärvelle – klassisista joulusävellyksistä christmas carolseihin

Christmas Jazz -konsertissa kuullaan jazzlaulajatar Mariah Hortansin ja kitaristi Mathias Sandbergin tulkintoja.

Jutta Halminen

Jazzlaulajatar Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg ovat tehneet yli 600 konserttia Utsjoelta Hankoon ja kaksi kiertuetta Yhdysvalloissa. Duon musiikkia voi kuvata rauhalliseksi, tunnelmalliseksi, traditionaaliseksi vocaljazziksi.

Jazzkitaristi ja säveltäjä Sandberg on opiskellut sekä New Yorkin Manhattan School of Musicissa että Bostonin Berklee College of Musicissa.

Hän kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Georg Riedel, LaGaylia Frazier, Pierre Swärd, Jukka Eskola, Teppo Mäkynen sekä Manuel Dunkel ovat muutamia artisteja joiden kanssa hän on työskennellyt.

Hortans on koulutukseltaan laulunopettaja. Esiintymisien ja opetuksen lisäksi hän on viime vuosina toiminut myös kuoronjohtajana.

Hortansin ja Sandbergin levy Christmas Jazz ja viimeisin julkaisu Another Jazzy Christmas luovat rentouttavan ja jazzahtavan joulutunnelman. Musiikki esitetään englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi ja muodostuu sekä Sibeliuksen, Händelin ja Schubertin klassisista joulusävellyksistä että perinteisistä pohjoismaisista joululauluista ja englanninkielisistä christmas carolseista. Musiikki on saanut uuden sovituksen, jossa on käytetty duon tunnukseksi muodostuneita harmonioita ja melodisia improvisaatioita sekä svengaavia rytmejä.

Nurmijärvelle kiertue rantautuu 27. marraskuuta kello 18. Konserttipaikkana toimii Nurmijärven kirkko.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut