Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntokauppa käy kuumana – ”Kaikki menee, mitä tulee”

Asuntokauppa: Uudet, muuttovalmiit omakotitalot viedään Nurmijärvellä käsistä.

Nurmijärven asuntokauppa käy kuumana. Rakentamisen korkean hinnan vuoksi uusien omakotitalojen myyntiin saaminen on kortilla.

Anette Lkv Oy:n yrittäjä Anette Koskinen kertoo, ettei myytävää tahdo olla tarpeeksi. Silloin hinnat nousevat. Kiinnostavimpia ovat viiden vuoden sisään rakennetut talot. Niistä on saatu koviakin hintoja.

– Kaikki menee, mitä tulee.

Kiinteistömaailma Klaukkalan yrittäjä Timo Ojamäki toteaa Nurmijärvi-ilmiön olevan voimissaan.

– Kaikkiaan mainiolla sijainnilla oleva paikka. Myös Rajamäki esiintyy edukseen. Siellä asunnoista on ollut lyhyitäkin myyntiaikoja. Rajamäki rulettaa.

Koskisen mukaan nyt haetaan 4–5 makuuhuoneen asuntoja. Halutaan ekologista rakentamista ja nykyaikaista tekniikkaa, kuten maalämpöä.

Jos joku on miettinyt kotinsa myymistä, niin nyt on hyvä hetki.

Timo Ojamäki

– Jos joku on miettinyt kotinsa myymistä, niin nyt on hyvä hetki. Hinnat ovat kohdillaan. Kahden asunnon loukusta ei ole pelkoa. Korkotaso säilynee edelleen matalana, nyt se on 0,6 prosentin luokkaa, Ojamäki sanoo.

Kiinteistömaailman myyntiajat hyvissä kohteissa ovat olleet noin 3-4 viikkoa, kaikissa kohteissa 1-2 kuukautta. Myyntiaika on noin 30 prosenttia lyhyempi kuin ennen korona-aikaa.

Klaukkala, Kirkonkylä ja Rajamäki vetävät. Yksiöitäkin ostetaan jonkin verran, etenkin uudemmista taloista.

Myyntiajat Koskisella ovat noin puolet lyhyempiä kuin ennen koronaa.

– Myyntiaika on ollut tänä vuonna keskimäärin 30 päivää, ja tähän mahtuvat kaikki asuntotyypit. Osakkeetkin menevät, jos hinta on oikea. Vanhemmat, remonttivelkaiset kerrostalot ovat haastavampia.

– Hyvältä näyttää. Toisaalta vastaava tilanne oli jo reilut kymmenen vuotta sitten.

– Tuo ohitustiehän on myös ihan huippu, jos tarvitsee liikkua, Koskinen sanoo.

Listed LKV Oy:n yrittäjä Päivi Aittamaa valmisteli YKV-päättötyönsä korona-ajan epidemian puhkeamisen vaikutuksista kiinteistövälittäjän työhön.

– Nurmijärven asuntomarkkinat olivat ennen korona-aikaa laskusuuntaiset. Isot omakotitalot eivät vetäneet. Nyt tilanne on kääntynyt. Näissä on päästy yli hintapyynnön.

Aittamaa aikoo lisätä hiljaista myyntiä somessa. Yritys on jo Instagramissa ja Facebookissa, mutta nyt mennään myös TikTokiin.

– Asunnonostajien seuraava polvi on TikTokin käyttäjiä.

Pienten asuntojen osalta kysyntä on hiljaisempaa. Aittamaan mukaan tämä johtuu muun muassa heikoista julkisista liikenneyhteyksistä. Kerrostaloissa ongelmana on myös parkkipaikkojen puute, muun muassa Ropakossa.

– Klaukkalan omakotitaloissa näkyy taas ylikysyntä. Halutaan neliöitä, ja niistä ollaan valmiit maksamaan.

Ostajat eivät halua tehdä itse remontteja. Perheet hakevat palveluja ja helppoa elämää.

Saviharju & Kääriäinen LKV Oy:n kiinteistönvälittäjän Tarjaliisa Saviharjun mukaan muuttovalmis, yksitasoinen omakotitalo hyvällä alueella myydään saman tien. Kehätien ansiosta myös Röykkä kiinnostaa.

Saviharjun mukaan suurimalle osalle muun muassa Uudennityn alue ei ole ollut ennestään tuttu, mutta kohde on ollut kiinnostava.

—Välittäjän on osattava myydä myös alue.

Saviharju sanoo, että Rajamäellä kohteen saa myytyä alueen esittelynkin kautta. Voi kertoa Hyvinkäästä, Sääksistä, kauppakeskuksesta ja uimahallista.

Yhä nuoremmat ovat alkaneet ostaa ensiasunnoksi isoja omakotitaloja.

—Olen tekemässä kauppaa puolen miljoonan talosta 1994 syntyneiden ostajien kanssa.