Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: useita ryöstöjä ja niiden yrityksiä viimeisen viikon aikana – epäiltyjä kiinni usealla paikkakunnalla

Itä-Uudellamaalla on ollut viimeisen viikon aikana useita ryöstöjä ja niiden yrityksiä. Epäiltyjä on jäänyt kiinni usealla paikkakunnalla, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi viikkotiedotteessaan.

Poliisi on ottanut kiinni neljä henkilöä ryöstöstä epäiltynä sunnuntaina 14.11. ennen puoltayötä Vantaalla. Lisäksi poliisi otti samana päivänä Vantaalla kiinni kaksi henkilöä toisesta ryöstöstä epäiltynä, jossa 2000-luvulla syntyneitä kahta tyttöä epäillään ryöstöstä, kun he olivat uhanneet väkivalloin kahta poikaa ja anastaneet heidän lompakkonsa.

Edellä mainittujen tapausten lisäksi poliisilla on tutkittavana Vantaalla myös törkeä ryöstö, jossa mies oli uhannut naista puukolla viime tiistaina. Miehen epäillään tehneen samantyyppisen törkeän ryöstön myös Kotkassa viime torstaina.

– Poliisi otti näistä törkeistä ryöstöistä epäillyn kiinni viime perjantaina. Tekojen kohteena olivat seuralaispalveluita tarjoavat naiset, jotka epäilty oli löytänyt internetin kautta. Tekijällä ei ole aiempaa rikostaustaa. Poliisi pääsi epäillyn jäljille omilla tutkintatoimenpiteillään ja tekijä on saatu jo vangittua, kertoo rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta tiedotteessa.

Vantaalta jäi kiinni myös viime keskiviikkona törkeästä ryöstöstä epäilty joukkio, kun kaksi naista oli puukolla uhaten ryöstänyt rahaa elintarvikeliikkeestä. Heidän epäillään liittyvän myös muutamaan aiempaan kaupparyöstöön Helsingin alueella ja heitä tullaan esittämään vangittavaksi, tiedotteessa kerrotaan.

Myös Järvenpäässä otettiin ryöstöstä epäilty kiinni maanantaina 15.11. hieman ennen kahdeksaa illalla. Miehen epäillään pahoinpidelleen toista miestä lyöden ja potkimalla ja anastaneen uhrilta ulkotakin.

Lisäksi Hyvinkään keskustassa kirjattiin ryöstön yritys keskiviikkona 17.11., kun kaksi miestä yritti anastaa mieheltä rahaa. Mies puolustautui lyömällä takaisin ja tekijät pakenivat. Epäiltyjä tekijöitä ei ole vielä toistaiseksi tavoitettu.

– Näitä ryöstörikoksia ei sinänsä vaikuttaisi yhdistävän mikään muu kuin se, että eri tekijät ovat yrittäneet ansaita rahaa väkivalloin uhkaamalla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Poliisi on päässyt nopeasti epäiltyjen jäljille ja ottanut heidät kiinni. Monissa tapauksissa epäillyt ovat myös olleet melko nuoria, jotka eivät ymmärrä, että ryöstö on erittäin vakava rikos, josta voi seurata jopa vuosien vankeusrangaistus, painottaa rikosylikomisario Petri Eronen tiedotteessa.

Poliisi myös valvoi viimeisen viikon ajan tehostetusti pikkujoululiikennettä Itä-Uudellamaalla.

– Poliisipartiomme pysäyttivät pelkästään viime viikonlopun aikana 12 kuljettajaa, joita epäillään vakavasta piittaamattomuudesta liikenteessä. He ajoivat sen verran kovaa ylinopeutta, että poliisipartiomme ottivat heiltä liikenteessä ajokortit hyllylle, kertoo ylikomisario Timo Leppälä tiedotteessa.

Liikennevalvonnan yhteydessä paljastui myös kaksi kuljettajaa, joilla ei ollut ajo-oikeutta.

Viime viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta varsin kiireinen. Erilaisia tehtäviä oli yhteensä 1 800, joista kotihälytystehtäviä oli noin 150.

Poliisilla on ollut viimeisen kahden viikon aikana useita henkeen ja terveyteen liittyviä hälytystehtäviä.

Poliisi kirjasi viime viikolla yhteensä 36 pahoinpitelyrikosta yleisellä paikalla ja yksityisellä pahoinpitelyrikoksia kirjattiin 59.