Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hulevesivahingosta 135 600 euron korvaus – virheellisesti tehty liitos syynä

Nurmijärven kunnan tekninen keskus ja Nurmijärven Vesi maksavat yhdessä 135 600 euron suuruisen korvauksen hulevesien paritalolle aiheuttamasta vahingosta. Nurmijärven kunnanhallitus päätti korvaussummasta viime kokouksessaan.

Paritalokiinteistön kellarikerros kastui hulevesivahingosta johtuen 9.4.-10.4.2021. Ajankohtana satoi runsaasti.

Vahingon selvityksen yhteydessä todettiin, että huleveden runkoviemärin tarkastuskaivo, jossa sijaitsee kiinteistön hulevesiliitoksen liitoskohta, oli täysin tukossa maa-aineksista.

Maa-ainekset ovat päässeet kaivoon virheellisesti tehdyn toisen liitoksen takia. Tämä toinen liitos on rakennettu kadunkuivatusojan vesien johtamiseksi hulevesiviemäriin.

Tukossa olleen tarkastuskaivon takia kiinteistön hulevedet eivät päässeet purkautumaan runkoviemäriin ja veden pinta kiinteistön alla alkoi nousta.

Huleveden pääasiallinen reitti sisään kiinteistöön oli kellarikerroksessa sijaitsevan maapohjaisen kellarin kautta, mutta vettä pääsi kellariin myös seinien läpi.

Huleveden runkoviemäri on Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen omaisuutta ja Nurmijärven Vesi vastaa runkoviemärin toiminnasta. Vahingon korvaaminen kuuluu Nurmijärven Veden vastuulle vahinkoon liittyvien kuivaus-, purku- ja jälleenrakennustöiden osalta.

Kunnan vakuutusyhtiö on tehnyt vahinkoon liittyen kielteisen korvauspäätöksen. Päätös on kielteinen, koska kyseessä ei ole vahinko, jonka syynä on rakennukseen tai laitteeseen äkillisesti ja odottamattomasti syntynyt vika tai puute.

Kiinteistössä on jo tehty vahinkoon liittyvät kiireelliset rakenteiden kuivaus- ja purkutyöt. Nämä työt aloitettiin heti vahinkotapahtuman jälkeen, jotta lisävahinkojen syntyminen pystyttiin estämään.

Seuraavaksi ollaan aloittamassa vahingon jälkeiset korjausrakennustyöt kiinteistön kellarikerroksen ennallistamiseksi.

Korjausrakennustöiden osuudesta on pyydetty tarjoukset ja kokonaishinta paritalokiinteistön kellarikerroksien korjaustöistä on 135 600 euroa.