Suomi valmistautuu rokottamaan lapsia, aikuisille tulossa kolmas kierros – Rokotukset ovat edelleen hallituksen ykkösase koronaa vastaan

Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Minna Harmaala

Lasten rokottamiseen varaudutaan jo Suomessa, kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) torstaina tiedotustilaisuudessa. Hän esitteli uutta koronarokotusstrategiaa.

– Odotamme aivan näillä hetkillä päätöstä siitä, että Euroopan lääkevirasto EMA suosittaisi 5–11-vuotiaiden rokottamisen aloittamista.

Suomessa valmistaudutaan myös antamaan kolmansia koronarokotteita myös kaikille yli 40-vuotiaille. Tällä hetkellä kolmansia annoksia annetaan 65 vuotta täyttäneille. Näin varaudutaan siihen, että väestön rokotussuoja vähitellen heikkenee.

– Paras ja tehokkain keino torjua koronapandemiaa on yhä tehdä kaikki mahdollinen rokotekattavuuden nostamiseksi ja väestön rokotussuojauksen vahvistamiseksi, Kiuru sanoi.

– Kun ihminen ottaa rokotuksen, hän haluaa sillä suojaa myös sairastumista vastaan, ei ainoastaan kuolemaa vastaan.

Strategian tavoitteena onkin edelleen myös lisätä kahden rokoteannoksen ottamista. Tähän pyritään esimerkiksi lisäämällä viestintää niille ryhmille, joissa rokottautuminen on vähäistä, kertoi osastopäällikkö Taneli Puumalainen sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM).

Rokotussuojan parantamisella on hänen mukaansa tarkoitus loiventaa epidemiaa tällä hetkellä.

– Emme vielä tiedä, mikä rokotusten vaikutus epidemian pitkäaikaiseen hallintaan tulee olemaan.

Rokotusstrategian tavoitteena on edelleen pitää yhteiskuntaa auki.

Kiuru: Tehohoitopaikkoja on enää yksi, tätä se tarkoittaa – Ministeri tylytti Uudenmaan avia

Kiuru: Ravintoloiden anniskelun päätyttävä jatkossa klo 17 – Vaihtoehtona koronapassi, jonka käyttöön tulossa muutos

IL: Hallitus haluaa nopeasti kaikille kolmannen koronarokotuksen – THL:n mielestä sote-työntekijöitä pitäisi rokottaa jo nyt

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut