Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuulutko tähän joukkoon? Ällistyttävän moni suomalainen maksaa suoratoistopalvelusta vähintään 10 euroa kuussa – Nämä ovat suosituimmat palvelut

Jo yli puolet suomalaisista kotitalouksista tilaa maksullisia suoratoistopalveluita tai kanavapaketteja. Keskimäärin tilataan kahta palvelua, joka kolmannessa kodissa kolmea tai useampaa, selviää Telian Koti ja media -tutkimuksesta.

Tiedotteen mukaan hieman yli puolet suomalaisista käyttää enemmän kuin 10 euroa kuukaudessa tv-sisältöjen katseluun. Viidennes käyttää niihin yli 25 euroa.

Tutkimusyritys Bilendillä teetetyn tutkimuksen vastaajista 28 prosenttia kertoo lisänneensä maksullisten suoratoistopalveluiden katselua vuoden aikana. Palveluiden parissa vietetty aika on kasvanut erityisesti alle 35-vuotiailla ja perheissä, joissa on pieniä lapsia.

Sisällöistä suosituimpia ovat kansainväliset sarjat ja elokuvat. Miehillä korostuu urheilu, naisilla korostuvat kansainvälisten ohjelmien lisäksi koti- ja pohjoismaiset sisällöt.

– Suomalaiset haluavat nauttia entistä useammin ohjelmista itselleen sopivana ajankohtana. He ovat myös valmiimpia maksamaan sisällöistä. Viisi vuotta sitten yli puolet ei maksanut sisällöistä mitään. Nyt vain kolmannes ei käytä rahaa lainkaan, sanoo Telian tv-liiketoiminnasta Suomessa vastaava Olli-Pekka Takanen tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan C More on kirinyt toiseksi tilatuimmaksi suoratoistopalveluksi Netflixin jälkeen ja kotimaisista suoratoistopalveluista suosituimmaksi.

Koti ja media -tutkimuksen mukaan suomalaiset hankkivat mielellään liittymä- ja sisältöpalveluita samalta toimijalta. Yli 40 prosenttia kertoo syyksi rahalliset edut ja alennukset.

Telian Koti ja media -selvitys toteutettiin marraskuussa 2021. Vastaajina oli tuhat 18–79-vuotiasta suomalaista. Tutkimusyritys Bilendi Oy:n toteuttama kysely kiintiöitiin kohderyhmää edustavaksi sukupuolen, iän ja alueen mukaan.